Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Klachten? Laat je prikken!

  Heb je last van nek-, schouder- en/of rugklachten of (andere) houdingsklachten? Die hebben vaak te maken met spanningen die zich in je lichaam hebben vastgezet. Er is dan sprake van een blokkade. Met acupunctuur kan die blokkade opgeheven worden.

  Als je ‘gewoon’ gezond bent, is je lichaam in ‘balans’ en circuleert je energie probleemloos door je lichaam. Maar wanneer je te maken hebt met klachten zoals nek-, schouder- en/of rugklachten, dan is die balans verstoord. Er kan dan sprake zijn van een ophoping van afvalstoffen. Acupunctuur is een middel om het evenwicht te herstellen.

  Oorzaak aanpakken
  In onze westerse cultuur zijn we bij klachten vooral geneigd om naar het probleem te kijken, terwijl de oosterse geneeswijzen meer gericht zijn op het aanpakken van de oorzaak. Ook acupunctuur werkt volgens laatstgenoemde methode. Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Dit is een holistische geneeswijze die al meer dan 2000 jaar met behulp van onder andere polsslag- en tongdiagnose de oorzaak van klachten achterhaalt en deze met behulp van onder andere acupunctuur behandelt, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

  Blokkade opheffen
  Bij acupunctuur worden een aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam die zorgen voor het opheffen van een blokkade van de energie. Om de juiste punten te vinden, heeft acupuncturist Steven Lai een jarenlange studie moeten volgen, zodat hij weet welke punten geprikt moeten worden en voor welk energetisch gewenst effect. Hiermee wordt de blokkade opgeheven en het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangezet, waardoor de klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen.
  Het plaatsen van de naalden is nauwelijks voelbaar. Je voelt hoogstens een klein schokje, wat een goed teken is, omdat je lichaam dan op de juiste manier reageert en de energie weer gaat stromen.
  Het aantal behandelingen dat nodig is, is op voorhand niet te zeggen. Een acute klacht is sneller te verhelpen dan een klacht waar de cliënt al langere tijd mee rondloopt.

  Preventie
  Acupunctuur kan ook prima ingezet worden om klachten mee te voorkomen. Bovendien helpt het om het herstelproces na een blessure te bevorderen.

  Vergoeding
  Als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, worden de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Je hebt geen verwijzing door een arts nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply