Rate this post
 • Klachten na de zwangerschap zijn níet normaal
  Rate this post

  Wij vrouwen nemen klachten na de zwangerschap als iets wat erbij hoort en waar we mee moeten leren leven. Sommige klachten zoals urineverlies, pijn bij het vrijen en een opgezette buik ervaren wij als ‘normaal’, maanden of zelfs jaren na de bevalling.

  Tijdens de zwangerschap moet ons lichaam zich aanpassen aan alle veranderingen. Het lichaam maakt ruimte voor de groeiende baby in de buik. Na de bevalling moet het lichaam zich weer herstellen. Nu gaat dat bij de meeste vrouwen automatisch goed, maar helaas is niet iedereen meer hetzelfde na de bevalling.

  Problemen bij de bevalling
  Een natuurlijke bevalling of keizersnede is een enorme prestatie. Soms verloopt de bevalling helaas niet soepel. Je kan denken aan een trage ontsluiting, een vacuüm-/ tangverlossing, langdurige weeën, een spoedkeizersnede, de placenta die niet loslaat, duwen op de buik, en/of het plaatsen van een knip. Hier kunnen, met name in het bekken, bewegingsbeperkingen uit voortkomen, wat een goed herstel na de bevalling in de weg staat.

  Bewegingsbeperkingen
  Als ons baby’tje geboren is, ontstaat er veel ruimte in de buik. De organen moeten geleidelijk weer een plekje terugvinden. Door verschillende redenen (complicaties of een zware bevalling) kan dit leiden tot bewegingsverlies in de buik. De gewrichten en organen moeten goed bewegen voor een optimale aansturing naar onder andere de spieren. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de baarmoeder mee moet kunnen bewegen met een vollere blaas en/of darm. Als dit niet optimaal gaat, heeft dat invloed op de lage rug, het bekken, op de blaas-, baarmoeder- en darmfunctie en op de aanspanning van de spieren. Vandaar dat het trainen van de bekkenbodemspieren en/of de rompstabiliteit niet altijd gemakkelijk gaat na een bevalling.

  Klachten verhelpen
  Osteopathie zorgt voor een goede bwww.purus-osteopathie.nlasis om te kunnen herstellen. Dit betekent dat ik het hele lichaam in balans breng en niet alleen de pijnplek behandel. Als osteopaat heb ik meestal 3 tot 5 behandelingen nodig om de klachten duidelijk te verminderen of te verhelpen.

  Mocht jij in de checklist klachten herkennen, schroom dan niet en mail je vragen naar info@purus-osteopathie.nl of neem contact op via 06-41326357. Mocht je meteen een afspraak willen maken, dan kan dit online via www.purus-osteopathie.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply