Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Klachtenvrij door het leven
    Rate this post

    Je voelt je neus steeds voller raken en er komt een hoestje tevoorschijn. Snel veeg je je neus af en kuch je keurig in je zakdoekje. Voorheen wist je dat het gewoon een onschuldige verkoudheid was. Met goede neusspray, zakdoekjes en wat rust was de verkoudheid snel weer over. Maar tegenwoordig kan het ook het welbekende coronavirus zijn. Iets wat eerst een onbekend verschijnsel was, maar waar we steeds meer over te weten komen.

    Het woord ‘covid’ klinkt je vast bekend in de oren. Misschien lees je erover op alle nieuwsplatforms? Of heeft iemand in je omgeving ermee te maken gekregen? Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf besmet bent geweest. Bij iedere persoon verschilt het in welke vorm het virus opduikt. Maar wanneer je covid hebt gehad, kunnen er ook klachten blijven hangen of er ontstaan nieuwe klachten.

    Lichamelijke klachten
    De kenmerken van het coronavirus zelf is waarschijnlijk al bekend bij jou. Maar een paar van deze klachten kunnen ook langdurig blijven. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, pijn in je spieren of het hoesten. Ook kunnen na covid andere lichamelijke klachten opspelen. Zo is een klacht een wattig gevoel in je hoofd. Je kunt het vergelijken met verstopte neusholtes. Daarnaast zijn hartkloppingen, darmproblemen en tintelingen nog andere verschijnsel als nasleep van het virus. Voorheen ontstonden zulke klachten met een mindere weerstand. Maar hoe gezond je ook bent, ook jij kan langdurig covidklachten krijgen.

    Mentale en cognitieve kwaaltjes
    Terwijl een virus iets lichamelijks is, kan covid ook langdurige effecten hebben op je mentale en cognitieve welzijn. Door bijvoorbeeld het wattige gevoel in je hoofd, wordt je concentratie een stuk minder. Het is daarom helemaal niet zo raar wanneer het op werk minder gaat. Door het concentratieverlies is het ook lastiger om zaken te onthouden of in je op te nemen. De informatie krijgt je hersenen wel door, maar worden niet goed verwerkt.

    Weerstand versterken
    ‘Voor zowel de lichamelijke als mentale klachten is het verstandig om je weerstand weer op peil te krijgen’, vertelt Steven Lai. ‘Een acupuncturist kan aan de hand van een pols, tong en buikdiagnose bepalen hoe sterk je energie is, hoe je energiebanen stromen en waar in de energiebanen blokkades zijn. Hieruit volgt een behandelplan met acupunctuur. Nu haalt acupunctuur per definitie niet de oorzaak weg, maar wel de klachten. En dat is wat ook het probleem is na hersteld te zijn van covid: de nakomende klachten.’

    Acupunctuur op maat
    ‘Door de holistische aanpak van acupunctuur, wordt je gehele lichaam behandeld. Nu verschilt het wel per persoon welke vorm van acupunctuur ik inzet. Zo kan ik volgens de traditionele manier werken met naalden die in de huid worden geprikt. Maar het kan zijn dat je gevoelig of bang bent voor naalden. Dan worden de punten gestimuleerd met laser of met gekleurd licht. Het punt wordt dan gestimuleerd, maar dan niet met naalden. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt aangewakkerd. Op die manier gaan je energiebanen weer vloeien. Wat weer een gebalanceerd lichaam en sterke weerstand als resultaat heeft.’

    De visie van Steven Lai
    ‘Lichaam en geest staan niet los van elkaar, maar zijn aan elkaar gekoppeld. Daardoor reageren beide delen wanneer je weerstand uit balans is. Met behulp van acupunctuur kan de balans hersteld worden. Ik heb al meerdere keren gehoord van cliënten met stressklachten dat ze na behandeling met acupunctuur meer ontspannen zijn en meer energie hadden gekregen. Acupunctuur werkt bovendien ook goed om het geheugen een positieve prikkel te geven. Je kunt er scherper door worden en daardoor betere prestaties leveren.’

    Acupunctuur werkt ook goed bij onder andere:
    – verkoudheid
    – allergieën
    – overgangsklachten
    – slapeloosheid
    – blessures en pijnklachten
    – vermoeidheid
    – verminderde weerstand
    – hoge bloeddruk

    FACT CHECK
    Uit een Brits onderzoek is gebleken dat acupunctuur ook effectief is bij een depressie. Naast de reguliere zorg die de patiënten krijgen, valt het op dat het toepassen van acupunctuur verbetering oplevert. Het prikken van bepaalde punten werkt namelijk kalmerend en stimuleert de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ serotonine.

    Wist je dat…
    Een acupuncturist ook je pols en tong onderzoekt bij een intakegesprek? Je pols zegt namelijk veel over je energiebanen. Je tong weerspiegelt hoe je gezondheid op het moment is. Dat kan nuttige informatie zijn om de juiste behandeling toe te wijzen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply