Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Klank en massage als ondersteuning
  Rate this post

  Iedereen ervaart wel eens stress. Wanneer je gedurende een korte periode onder spanning staat, kan je lichaam zich herstellen om weer voorbereid te zijn op het volgende stressmoment. Dan is er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Wanneer sprake is van aanhoudende stress, kunnen zowel je geest als je lichaam hier wel onder gaan lijden.

  De meest voorkomende klachten als gevolg van stress zijn pijnlijke rug- en schouderspieren, hoofdpijn, lusteloosheid en slecht slapen. In het ergste geval kan langdurige stress een burn-out veroorzaken. Om je klachten te verminderen, moet je op zoek gaan naar de oorzaak en de beste manier voor jou om de vervelende gevolgen van stress te redu­ceren. Een klankschaalmassage kan je daarbij ondersteunen.
  Tijdens de massage wordt een klankschaal op je lichaam geplaatst en langzaam voortbewogen. De schaal wordt aangeslagen, waardoor deze een toon en een trilling voortbrengt. Je voelt de trilling door je hele lichaam en de trilling dringt diep door. Met behulp van kleine en grotere klankschalen en andere instrumenten word je als het ware onder­gedompeld in verschillende tonen. Deze klankervaring brengt je op een niveau tussen waken en slapen. Je lichaam en geest komen zo tot rust. Een klankschaalmassage kan worden gecombineerd met een ontspanningsmassage. Deze massage, waarbij ik gebruik maak van etherische oliën, helpt de spieren verder ontspannen en zorgt voor afvoer van afvalstoffen. Geef jezelf een cadeau en kom luisteren en voelen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply