Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Onze klanten kunnen écht even tijd voor zichzelf nemen’

  Op 1 april 2016 bestond Marna Hairclub Alphen aan den Rijn 10 jaar. De gedreven eigenaresse, Marlene Cremers, heeft alles van de grond af aan opgebouwd. Enthousiast vertelt zij: ‘Ik ben positief, denk oplossingsgericht en hou van uitdagingen. Altijd heb ik al de ambitie gehad om een eigen zaak te openen, maar wachtte het moment af dat ik er écht klaar voor was. Mijn eigen ideeën ontwikkelden zich meer en meer in de 12 jaar dat ik als kapster in diverse salons werkte. Toen ik een goed en duidelijk plan en doel voor ogen had, heb ik me aangesloten bij de overkoepelende organisatie Marna Hairclub.’

  Wat heeft Marlene in die 10 jaar bereikt? Ze straalt: ‘Een mooie salon neerzetten, waar kwaliteit altijd boven kwantiteit staat; dat wilde ik bereiken en dat is me gelukt! Kwaliteit betekent voor mij oprechte interesse in de klant, hoge service verlenen en altijd kijken naar wat de persoon krachtiger maakt en daar een kapsel bij creëren. Klanten kunnen persoonlijk advies en alle aandacht verwachten. Mijn team bestaat uit acht medewerkers, die elkaar aanvullen, en met dezelfde passie en creativiteit werken als ik. Bij ons branden kaarsjes, luister je naar loungemuziek, geniet je van de warmte van de open haard en van een ­lekker wijntje op zaterdagmiddag. Onze klanten kunnen écht even tijd voor zichzelf nemen.’

  Stilstand is achteruitgang
  Marlene is trots. Zij heeft inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd. Hoe is haar dat gelukt? ‘Vertrouwen is erg belangrijk. Als je klant jou vertrouwt, heb je ook de vrije hand. Vertrouwen kun je alleen bieden als je kennis up-to-date blijft. Gelukkig ben ik leergierig. Ik volg cursussen bij het wereldwijde nummer één merk L’Oréal en geef ook regelmatig cursussen aan mijn team. Denk daarbij aan knip- en kleurtechnieken. Ik ben een echt ‘mensen-mens’ en praat dan ook graag met andere ondernemers. Ik wil gelijk alles goed doen en denk daarom altijd vooruit. Iedereen kan knippen, maar dat maakt je nog geen goede kapper!’

  Werk vs. privé
  Dat klinkt als een druk bestaan, heeft Marlene nog wel vrije tijd? Even denkt ze na: ‘Ik denk dat ik een goede balans gevonden heb. Ik heb een man en twee lieve kinderen van 12 en 15. Uit eten gaan, zelf koken, op vakantie gaan; daar hou ik allemaal van. Vooral van Italië! De mooie stijl van dit land spreekt mij aan. Ook ga ik graag wandelen met de hond, bijvoorbeeld op het strand. Verder sport ik sinds een paar jaar. Sporten trok mij nooit aan, nu helpt het mij de knop om te zetten; je hoofd te legen. Natuurlijk is ook mijn conditie erop vooruitgegaan, ik voel mij fitter. En raad eens: ik vind het nog leuk ook!’

  Volg je gevoel
  Wat zijn Marlene haar plannen voor de toekomst? Overtuigd zegt ze: ‘Mijn gevoel volgen! Dat betekent mijn bedrijf nog meer op de kaart zetten, te verfijnen en door te ontwikkelen.’ Marlene lacht: ‘Ik ben nog lang niet klaar en ga vol energie en inspiratie de toekomst tegemoet!’

  Naam:     Marlene Cremers
  Leeftijd:     42 jaar
  Eigenaar:     Marna Hairclub Alphen aan den Rijn

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply