fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Kleine ingreep, kort herstel, groots resultaat

  Mijn flaporen waren al doelwit van allerlei pesterijen toen ik nog een kind was. Op de basisschool riepen klasgenoten de vreselijkste dingen naar me, of ik hoorde ze lachen als ik langsliep. Het maakte me heel onzeker en ik verborg mijn oren altijd onder mijn haar. Het maakte niet uit hoe vaak mijn moeder me op het hart probeerde te drukken dat het niet zo erg was, voor mij was dat het wel!

  Op de middelbare school namen de pesterijen gelukkig af en werd er alleen af en toe een opmerking over gemaakt. Toch ben ik altijd onzeker gebleven over mijn oren en droeg ik mijn haar nooit in een staart of een knotje. Ook op mijn bruiloft koos ik niet voor één voor mooi opgestoken haar, maar hing het sluik langs mijn gezicht. Toen ik op sommige foto’s mijn oren alsnog door mijn haar kon zien, barstte ik in huilen uit. Nu hadden die stomme flaporen zelfs mijn trouwfoto’s verpest!

  Het was mijn partner die toen voorstelde om er iets aan te laten doen. ‘Je kan dit niet de rest van je leven laten bepalen’, merkte hij terecht op. Ik had ondertussen zelf iedere thuistip die ik maar op het internet kon vinden al geprobeerd, maar niets gaf het gewenste resultaat. Uiteindelijk kwam ik bij de BeekmanKlinieken terecht. Na een intakegesprek, waarbij ik eerlijk en duidelijk werd ingelicht over de ingreep en het resultaat, onderging ik de operatie.

  Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! De herstelperiode was kort. Het was vooral even vervelend dat ik een aantal weken niet op mijn oor kon en durfde te slapen, maar verder ging het herstel goed. Toen de zwelling afnam, kon ik al vrij snel resultaat zien en het was zó mooi geworden! Uiteindelijk was het best een kleine ingreep voor de grote verandering die het mij heeft gebracht. Het enige waar ik nu spijt van heb, is dat ik niet eerder bij De BeekmanKlinieken heb aangeklopt!

  Jasmijn (31)

  Specialist aan het woord: drs. Shai Fortuin
  Drs. Shai Fortuin is sinds 2017 werkzaam bij De BeekmanKlinieken als plastisch chirurg. Hij is onder andere gespecialiseerd in behandeling na huidkanker, borstreconstructies en correcties na fors gewichtsverlies. Ook voert hij veel cosmetische operaties zoals oorcorrecties uit: ‘Het resultaat van iedere correctie in je gezicht is voor iedereen zichtbaar, en daarom streef ik naar het best haalbare resultaat. Voor de ingreep ga ik altijd met je in gesprek over de verwachte uitkomst van de behandeling. Een kleine ingreep kan een groots resultaat hebben. Ik wil er altijd voor zorgen dat je met meer zelfvertrouwen de kliniek verlaat.’

  Wat is een oorcorrectie?
  Wanneer je afstaande oren hebt, kun je een oorcorrectie overwegen. Afstaande oren zijn vaak aangeboren. Het heeft te maken met de stand van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Bij een oorcorrectie wordt het kraakbeenskelet achter het oor geremodelleerd. Een snellere methode is de oorcorrectie met een Earfold implantaat. Ongeveer een half uur na plaatsing zijn de oren gecorrigeerd en verlaat je de kliniek met alleen een kleine pleister op het sneetje waarin de implantaat is ingebracht.

  Veelgestelde vragen

  Is het een zware ingreep?
  De correctie van afstaande oren gebeurt bij volwassenen onder een plaatselijke verdoving en bij kinderen onder een volledige verdoving. In beide gevallen gaat het om een dagbehandeling. Bij de operatie wordt een snede aan de achterzijde van het oor gemaakt. Het overtollige stukje huid dat ‘overblijft’ aan de achterzijde van het oor wordt, nadat de correctie is uitgevoerd, verwijderd. De hechtingen die worden gezet zijn oplosbaar. Na de ingreep krijg je een strak verband om je hoofd. In het uiterste geval moet je dit verband een week dragen. Je kunt je haren weer wassen op het moment dat het verband verwijderd is.

  Wanneer ben ik volledig hersteld?
  Na verwijdering van het verband moet je nog ongeveer twee weken een haarband dragen. Deze haarband dient als bescherming. Daarna is de herstelperiode voorbij.

  Wordt de ingreep vergoed?
  Een oorcorrectie voor kinderen wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Om erachter te komen of jij ook in aanmerking komt voor een vergoeding, kun je je polisvoorwaarden checken of contact opnemen met de zorgverzekeraar.

  Er is veel mogelijk
  Je bent bij De BeekmanKlinieken aan het juiste adres voor:
  – borstchirurgie
  – gelaatschirurgie
  – handchirurgie
  – bodycontouring

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply