Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kleuren harmoniseren
  Rate this post

  Wist jij dat kleuren een helende werking hebben? Gezond worden en gezond blijven is belangrijk. Denk eens aan hoe weldadig de zon is in ons leven. Niet voor niets is ‘zon’ terug te vinden in het woord ‘gezond’. Kleurenpunctuur brengt de zon terug in jouw leven. 

  Kleurenpunctuur kan veel voor jou betekenen. Zo kun je hiermee bijvoorbeeld van jouw rookverslaving afkomen. Ook helpt het bij psychische klachten zoals fobieën, angsten en depressies. Verkoudheden, bijholte­ontstekingen en een verminderde weerstand kunnen worden opgeheven. Pijnklachten kunnen worden verholpen en leer- en concentratieproblemen, kunnen worden verbeterd. Deze methode kan goed gecombineerd worden met allerlei andere vormen van therapie.

  Waarom kleurenpunctuur
  Instralen van gekleurd licht op bepaalde energiepunten van het lichaam wordt ‘kleurenpunctuur’ genoemd. Het is een energetische, holistische, natuurgeneeskundige behandelmethode. In plaats van naalden bij acupunctuur wordt daarbij gekleurd licht gebruikt. Dit heeft een soortgelijk effect als acupunctuur, maar dan zonder naalden. Blokkades in het lichaam worden opgeheven. Een behandeling met kleurenpunctuur werkt zeer ontspannend, voedend en herstellend.

  Werking kleurenpunctuur
  De huid neemt de licht- en kleurimpulsen bij een behandeling op, waarna lichaamscellen en meridianen de informatie doorgeven aan organen en fysiologische systemen. Verstoringen in het lichaam worden op deze manier geharmoniseerd. Het licht en de kleur beïnvloeden meteen het natuurlijke levensritme. Elke kleur heeft een specifieke werking. Zo maakt oranje opgewekt en vrolijk. Oranje helpt ook bij het bestrijden van depressies en hormonale klachten. Groen harmoniseert en kalmeert. Het ontspant organen, bronchiën en gewrichten en voert afvalstoffen af.

  Oorsprong
  De Russische professor Popp heeft ontdekt dat gekleurd licht op het lichaam invloed kan hebben op lichamelijke processen. De natuurgeneeskundige Peter Mandel heeft het systeem verder ontwikkeld tot een therapeutisch model om allerlei klachten en ziekten te behandelen.

  Voor wie?
  Kleurenpunctuur is geschikt voor iedereen met pijnklachten als hoofdpijn, hormonale klachten, slapeloosheid, depressie, het ontgiften van je lichaam enzovoorts. De behandeling is zeer geschikt voor kinderen, omdat de behandelingen volstrekt pijnloos zijn. Ook is deze behandeling geschikt voor mensen met naaldangst en daarom geen acupunctuur willen ondergaan.

  Steven Lai biedt in zijn praktijk zowel massages, acupunctuur als kleuren­punctuur aan. Sommige onderdelen kunnen worden gecombineerd in een behandeling. Steven kijkt bij elke klacht naar het hele lichaam en stemt zijn behandeling af op de individuele cliënt. De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply