Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Knieblessure? Snel weer op het sportveld!
  Rate this post

  Veel mensen doen graag aan sport, en trainen regelmatig. Doe jij dat ook? Dan kan het gebeuren door een klap op de knie, een verkeerde beweging of overbelasting, dat je een knieblessure oploopt. Dat is natuurlijk heel vervelend, want je wil graag weer snel gaan sporten.

  Bij een blessure is er sprake van weefselschade. Gelukkig probeert je lichaam deze op te lossen. Hierbij kan er een plaatselijke blokkade van de Qi (energie) en bloed ontstaan. De knie is dan gezwollen, stijf en pijnlijk.

  Met acupunctuur kunnen bepaalde punten op en rondom de knie worden geprikt, waardoor de blokkades worden vrijgemaakt. In combinatie met elektro-acupunctuur (waarbij er wat stroom op de naaldjes komt) wordt dit proces geoptimaliseerd. Op de naaldjes worden dan kabels vastgemaakt, die in verbinding staan met een speciaal apparaat. Met specifieke frequenties kan de energie­doorstroming worden gestimuleerd. Bij bijvoorbeeld een zwelling kan een hoge frequentie worden toegepast, waardoor de vochtophoping wordt verminderd. Bij pijnklachten wordt een andere frequentie toegepast.

  Elektro-acupunctuur geeft goede resultaten bij het behandeling van blessures! Zo kun je snel herstellen en weer het sportveld op.

  Acupunctuur en massage
  Acupuncturist en masseur Steven Lai heeft zich gespecialiseerd in verschillende stijlen van acupunctuur en massage. Acupunctuur is een eeuwenoude oosterse geneeswijze, die gezondheidsklachten kan verhelpen door het aanprikken van bepaalde energiepunten op het lichaam met zeer dunne naaldjes. Dit doet niet tot nauwelijks pijn. Een behandeling wordt als zeer ontspannen ervaren.

  Met acupunctuur kunnen onder andere de volgende klachten goed worden behandeld: rugpijn, hoofdpijn, spanningen, hormonale klachten, stofwisselingsklachten, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie, verslaving, lage weerstand en zwangerschapswens.

  Steven heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van sportklachten. Hij combineert indien nodig acupunctuurbehandelingen met sportmassage, tuina massage en cupping. Steven is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply