fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Koffie drinken voor het goede doel

  Op 5 februari 2019 was er voor de eerste keer de Vicki Brownhuis Koffieochtend, een nieuw initiatief waarbij bedrijven, verenigingen en particulieren in de regio Den Bosch koffie drinken voor het Vicki Brownhuis.

  Doel van de Vicki Brownhuis Koffieochtend is het ondersteunen en verder bekend maken van het werk van de ontmoetingsplek. Jaarlijks zijn er circa 5.000 gastcontacten in het huis. Met het geld dat er ingezameld wordt, zorgen de medewerkers ervoor dat de deuren opengehouden kunnen worden.

  Even stilstaan bij kanker
  De organiserende bedrijven, verenigingen of particulieren organiseren de koffiebreak zelf op hun locatie. Het Vicki Brownhuis levert een speciale koffiekit als basis.
  De koffiebreak in februari was ook een moment om samen even stil te staan bij kanker en de impact daarvan op mensen en hun omgeving. Iedereen kent wel iemand met kanker en heeft gezien of ervaren dat het je leven compleet op z’n kop zet. Naast medische zorg zijn goede psychosociale ondersteuning en het bespreekbaar maken van kanker onmisbaar.

  Doe mee!
  De Vicki Brownhuis Koffieochtend wordt een jaarlijks terugkerend initiatief en wordt gekoppeld aan Wereldkankerdag. Zet 4 februari 2020 dus in je agenda of, nog beter: meld je alvast aan! Iedereen kan meedoen. Het bedrijf waar je werkt, de sportclub, een instelling, de buurtvereniging of jijzelf als particulier samen met bijvoorbeeld familie, vrienden of buren.

  Weer in balans bij kanker
  Iedereen die zelf kanker heeft (gehad) of waarvan iemand in de naaste omgeving kanker heeft (gehad), kan bij het Vicki Brownhuis zonder afspraak binnenlopen. Door het bieden van ondersteuning, activiteiten en ontspanning helpen de medewerkers mensen die geraakt zijn door kanker weer in balans te komen. Je kunt in het Vicki Brownhuis een kopje koffie drinken, jouw verhaal vertellen, informatie vragen, een themabijeenkomst bijwonen of deelnemen aan een individuele of groepsactiviteit. Alles kan en niets hoeft. Voor en na de verschillende activiteiten is er ruimschoots de mogelijkheid voor informeel lotgenotencontact. Loop gerust eens binnen! Het Vicki Brownhuis is rolstoeltoegankelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply