Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kom helemaal tot rust met een massage
  Rate this post

  Ontspanningsmassage is voor iedereen. Het kan ook een mooie ondersteuning zijn van een therapeutisch proces, bijvoorbeeld bij een traject waarin men bezig is met chemokuren, stressklachten, een burn-out, depressieve klachten enzovoort. Ook bij spierspanningklachten, zoals bepaalde vormen van hoofdpijn, nekklachten en lage rugklachten, kan een ontspanningsmassage effectief zijn.

  Ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer helemaal tot rust komen. Een ontspanningsmassage bestaat vooral uit strijkingen en rustig ronddraaiende bewegingen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.
  Natuurlijk kun je ook zonder duidelijke indicatie voor een ontspanningsmassage komen, want jezelf verwennen is immers ook een goede reden. Na een ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, zijn spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd. Kortom: je lichaam is beter in balans. Het is raadzaam om na elke massage water te drinken.

  Overleg altijd eerst met je behandelend arts of een ontspanningsmassage een toevoeging kan zijn op jouw behandelplan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply