Rate this post
 • Kom je maar niet van je klacht af?
  Rate this post

  Rug- en nekklachten, maag- of darmklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, duizeligheid of burn-outklachten. Dit zijn zomaar wat klachten die je met geneesmiddelen weliswaar kunt tegengaan, maar het kan maar zo zijn dat de klachten na een tijdje weer terugkeren. Dit komt doordat de oorzaak van deze klachten niet aangepakt wordt. In dat geval kan een osteopaat uitkomst bieden. Daan de Vries van Osteopathie Landsmeer kan patiënten van allerlei klachten af helpen.

  De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen ­(gewrichten en organen) die goed moeten ­kunnen bewegen. Als het lichaam gezond is, ­gebeurt dat ook. Maar als het evenwicht ­verstoord is geraakt, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.

  Oorzaak klacht wegnemen
  Osteopaten zijn opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht, die zich niet altijd hoeft te bevinden op de plek waar de klacht zich voordoet. De osteopaat onderzoekt dus niet alleen de plek waarop de klacht optreedt, maar het hele lichaam, en gaat daar aan het werk waar die de oorzaak aantreft. Hij maakt met de handen los wat los moet zitten. De osteopaat probeert tijdens de behandeling de oorzaak van de klacht weg te nemen, zodat het lichaam zichzelf verder kan herstellen.
  Elke behandeling begint met een uitgebreide intake, waarbij onder meer de ­ziektegeschiedenis van de patiënt aan bod komt. Hierna vindt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats, waarbij de beweeglijkheid van de organen worden getest. Met de gevonden conclusies gaat de osteopaat vervolgens aan de slag.

  Van baby tot volwassene
  Osteopathie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Onrustige baby’s, huilbaby’s en baby’s met een voorkeurshouding kunnen prima geholpen worden. Ook is osteopathie prima geschikt voor sporters, die bij de praktijk kunnen langsgaan om blessures te helpen voorkomen.

  Alternatief?
  Osteopathie valt weliswaar onder ‘alternatieve geneeswijzen’, maar osteopaten gebruiken dezelfde medische kennis als ‘reguliere’ behandelaars. Ze hebben dan ook een uitgebreide kennis van onder andere anatomie, fysiologie, embryologie, neurologie en pathologie. Daarom zijn osteopathen in staat om de klachten goed in te schatten en veilig te werken.
  Osteopathie Landsmeer is direct toegankelijk, zonder verwijzing van een arts. Behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Over de osteopaat
  Daan de Vries was ruim tien jaar fysiotherapeut, en zocht nieuwe manieren om patiënten te kunnen helpen. Hij volgde de opleiding tot osteopaat aan de International Academy of Osteopathy, en heeft sinds 2011 een eigen praktijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply