Rate this post
 • Kom tot rust in je eigen achtertuin
  Rate this post

  Ben je wel toe aan wat ontspanning? Maak dan van jouw achtertuin een hele aangename plek, zodat je op ieder gewenst moment tot rust kunt komen. Hiervoor kun je de tuin een complete make-over geven of slechts een paar kleine aanpassingen doen. Laat je inspireren door de ideeën uit dit artikel!

  Merk je dat je stress hebt, bijvoorbeeld omdat het druk is op je werk of met je gezin? Dan is het de hoogste tijd om pas op de plaats te maken en wat tijd met jezelf door te brengen. Juist dan verdien je het om even lekker in de watten gelegd te worden!

  Natuur in de hoofdrol
  In een rustgevende tuin speelt groen de hoofdrol. Zorg ervoor dat er minstens zoveel planten en bloemen als tegels aanwezig zijn. Een groot terras ziet er misschien wel modern uit, maar zorgt niet voor die ontspannende look. Creëer een natuurlijk effect door te spelen met hoogteverschil. Wissel boompjes en struiken af met kleinere planten. Als er genoeg ruimte is, kun je zelfs een doorkijkje maken en een natuurlijk kronkelpad in de tuin aanleggen.

  Rustig kleurenpalet in de tuin
  Kijk eens goed naar het kleurgebruik in jouw tuin. En dan hebben we het niet over de planten, maar over de meubels en de schutting. Voor een rustgevende uitstraling kun je de fel groene schutting bijvoorbeeld beter een neutrale kleur geven. Denk aan donkergroen of een bruintint. Je kunt hier de Sikkens rubbol xd high gloss of een andere professionele buitenlak voor gebruiken. Deze duurzame buitenverf dekt goed en beschermt het hout tegen allerlei weersinvloeden. Hetzelfde geldt voor de houten tuinset, de schuur of het tuinhuisje: pas overal een rustig kleurenpalet toe.

  Warmte en verkoeling
  Zorg ervoor dat je bij iedere temperatuur kunt genieten van de buitenlucht. Zet in de winter bijvoorbeeld een tuinhaard of elektrische kachel op het terras. En zorg in de zomer voor voldoende schaduwplekken voor verkoeling.

  Diverse comfortabele zitjes
  Creëer verschillende zitjes in de tuin waar je kunt relaxen. Koop bijvoorbeeld een heerlijke hangstoel waar je in alle rust een goed boek kunt lezen. Of schaf een ligbed aan waarop je kunt genieten van de zonnestralen. Maak de plek extra comfortabel met zachte kussens.

  Genieten onder een overkapping
  Het is ook heerlijk om je af te zonderen onder een overkapping. Hier kun je ieder seizoen optimaal genieten van de achtertuin. Je zit hier altijd droog, uit de felle zon en kunt er genieten van wat meer privacy. Een terrasoverkapping is daarom een geweldige aankoop als je vaker ongestoord wil relaxen.

  Waterelement voor rustgevend geluid
  Vind jij het geluid van kabbelend water ook zo rustgevend? Overweeg dan om een waterelement toe te voegen aan de tuin. Dit kan een hele uitgebreide vijver zijn, maar ook een kleine fontein of een decoratiestuk waar het water overheen stroomt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply