Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kom tot rust met yoga
  Rate this post

  Als je te maken hebt met borstkanker of een andere vorm van kanker, kan het zijn dat je het vertrouwen in je lichaam bent kwijtgeraakt. Door middel van yoga kun je weer in contact komen met je lijf. Ook al ziet je lichaam er niet meer zo uit als daarvoor, kun je er dan toch weer een positief gevoel over krijgen.

  Wat bij kanker ook vaak speelt, is dat je de hele tijd in je hoofd bezig bent met de ziekte, en niet verder kunt denken dan aan de eerstvolgende ziekenhuisafspraak. Met yoga leer je te voelen en ‘uit je hoofd’ te komen. Je geeft aandacht aan jezelf als geheel, want je bent niet alleen maar je ziekte.

  Na de behandelingen tegen kanker kan het zijn dat je naweeën ondervindt van de bestralingen en chemo, in de vorm van vermoeidheid en een gebrek aan energie. Daar kun je weliswaar aan werken in een sportschool, maar daar is vaak meer aandacht voor het tempo van het resultaat. Bij yoga leer je te luisteren naar wat je lichaam aangeeft. De oefeningen en het tempo worden daarop afgestemd. Wat gaat dat gaat, en wat niet gaat, gaat niet. En wat nu niet gaat, gaat misschien later. Met yoga kom je in een hectische tijd tot rust en tot jezelf!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply