Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kom uit je overlevingsstand
  Rate this post

  Heb je last van bijvoorbeeld slaapproblemen, angsten, woede-uitbarstingen, verdriet of somberheid? Terugkerende nek-, schouder-, rug-, hoofd- of buikpijn? Heb je informatieverwerkingsproblemen zoals ADD, ADHD, autisme, dyslexie of dyscalculie? Ben je meer aan het overleven in plaats van te leven? Grote kans dat je last hebt van storende primaire reflexen…

  Iedereen heeft als pasgeboren baby een aantal primaire reflexen die gemakkelijk zijn op te wekken. Deze reflexen, zoals de zuig- of grijpreflex, zijn nodig om direct na de geboorte te overleven en helpen bij een gezonde ontwikkeling. ­Wanneer het zenuwstelsel zich goed ontwikkelt, komen de reflexen na ongeveer een half jaar onder controle. Dat gebeurt echter niet altijd goed, bijvoorbeeld door stress tijdens de zwangerschap, complicaties bij de geboorte, vaccinaties of andere heftige gebeurtenissen.  Ook kan stress door trauma’s uit vorige generaties zijn doorgegeven. Wat nog niet zo bekend is, is dat bij veel mensen de primaire reflexen ongecontroleerd aanwezig zijn gebleven. Het dagelijkse leven wordt dan verstoord door onbewuste automatische reacties die zowel lichamelijk, sociaal, mentaal als emotioneel kunnen zijn.
  Gelukkig is er een manier om je te helpen uit de overlevingsstand te komen, namelijk door de primaire reflexen alsnog onder controle te brengen. Dat kan op elke leeftijd vanaf circa 1,5 jaar. Gemiddeld zijn 4 behandelingen nodig, met als veelgehoord resultaat dat veel klachten verminderen of voorgoed verdwijnen. Deze behandelvorm is vrij nieuw en niet erg bekend, maar is veelal uiterst effectief. Bijkomend voordeel is dat de behandelingen eenvoudig, pijnloos en medicijnvrij zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply