Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kom weer helemaal tot jezelf
  Rate this post

  Op de vraag of yoga kan bijdrage aan het voorkomen van stress en vermoeidheid, kan yogadocente Natascha Hoogkamer kort zijn: absoluut!

  Yoga is geen kunstje in lenig worden; yoga is bewustwording! Het is lichaamsbewustzijn, teruggaan naar je natuurlijke (veer)kracht en souplesse. Het is je adem reguleren, het is concentratie opbouwen, het is verstilling van je zintuigen. Het is terugkeren naar je innerlijke rust.
  Bij Hatha Alignment Yoga wordt uitgegaan van het skelet en de bewegingsoverdracht van gewrichten en spieren. Door het uitvoeren van de asana’s (yogahoudingen), ervaar je waar er lengte en kracht in je lichaam ontbreekt en waar je gaat compenseren in de houding. Deze compensatie gaat onbewust, mentaal zet zich af in het fysiek, met als gevolg stijfheid, beperkte bewegingsvrijheid of zelfs vergroeiingen.

  Binnen Alignment Yoga bouwen we als het ware het skelet weer opnieuw op, terug naar de natuurlijke stand van het lichaam door het versterken van de houdingsspieren. De stand van de voeten is hierbij heel belangrijk, wil je de wervels van je wervelkolom weer in de oorspronkelijke stand kunnen brengen en als zodanig gebruiken. Wanneer lengte, kracht en adem weer in balans komen, de balans tussen mentaal en fysiek weer in evenwicht komt, gaat het aangeven of stellen van je grenzen weer als vanzelf en kan je stress en vermoeidheid vóór blijven. By Heart Yoga biedt 7 dagen in de week yogales. Daarnaast zijn er tal van workshops, intensives en andere activiteiten om stress en (mentale) vermoeidheid verleden tijd te laten zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply