Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kom weer in balans
  Rate this post

  Ongesteld zijn, zwanger zijn, de overgang… Het vrouwenlichaam leidt een turbulent leven! Zolang je hormonen in evenwicht zijn, is er niets aan de hand en voel je je goed. Je menstruatie en de overgang kunnen die hormoonhuishouding echter duidelijk overhoop gooien. Natuurgeneeskunde en voetreflexologie kunnen ertoe bijdragen om jouw hormonen in evenwicht te houden om hormoonschommelingen op te vangen en in balans te zijn.

  Voetzonereflextherapie is een techniek die circa 5000 jaar geleden werd beoefend door de Egyptenaren, Chinezen en Indianen. Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ‘ziek zijn’ of ‘disbalans’ het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door deze behandeling(en) kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven.
  Organen, beenderen en weefsels hebben alle een reflexpunt op de voeten. Bij een verstoring kan dit tijdens en na de behandeling merkbaar zijn, onder andere door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan, geven aan dat er verstoringen zijn in de energiebaan naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven, kan de vrouw ook weer hormonaal in balans zijn en zich gelukkig voelen.

  Miranda Bootsman heeft als natuurgeneeskundige Het Helperhart (2006), centrum voor Natuurgeneeskunde, opgericht in Groningen. Het team ondersteunt vele volwassenen en kinderen naar meer balans en ontspanning. Het uitgangspunt is het stimuleren van het zelfherstellend vermogen. Ieder mens heeft dit zelfherstellend vermogen, alleen kan dit vermogen kleiner worden, waardoor klachten niet vanzelf meer overgaan en het lichaam geholpen mag worden om te kunnen herstellen. Dit houdt in dat de oorzaak van klachten behandeld wordt. Diverse zorgverzekeraars vergoeden de consulten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply