Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Komt een man bij de kapper
  Rate this post

  Een flinke dot scheerschuim, een scherp scheermes en daarna een frisse aftershave. Dé klassieke scheerkunst om de mannenhuid zacht en glad te maken. Wist je dat herenkappers tot de jaren zeventig van de vorige eeuw zich zelfs voornamelijk toelegden op het scheren?

  Afhankelijk van hun portemonnee kwamen mannen wel één tot drie keer week langs om zich te laten ontdoen van stoppels of om hun baard of snor te trimmen. Op zaterdag werd er zelfs alleen maar geschoren. Zo waren de mannen op zondag helemaal netjes voor de kerkdienst. Bij Brundel Mannenkapper in Hoogland worden nog steeds mannen geknipt.

  Rijke geschiedenis
  De zaak kent een rijke geschiedenis. Aan het eind van de achttiende eeuw (1787) trok herenkapper Hermanus Brundel samen met 13 families naar Midden-Nederland, om zich als herenkapperszaak te vestigen aan de Hamseweg in Hoogland. In 1992 heeft André Brundel samen met zijn vrouw Karin het bedrijf overgenomen. Sindsdien bestaat het bedrijf al zes generaties: het vak werd steeds van vader op zoon doorgegeven. Met veel plezier leggen zij zich nog elke dag toe op het knippen van mannen. Ook voor het knippen en trimmen van baarden ben je hier op de juiste plek.

  Ondernemerslust
  De lust om te ondernemen zat in het bloed van de familie Brundel. Het bleef niet alleen bij een kapperszaak: de familie besloot ook een sigarenwinkel te runnen. Deze traditionele tabakszaak werd gevestigd in hetzelfde pand als de kapperszaak en werd een gezellige, gemoedelijke plek voor de dorpsbewoners om even bij te praten. Later is de zaak aangesloten bij de coöperatie Primera, die je met meer dan 500 winkels verspreid over het hele land vast wel kent. Maar de zaak heeft nog steeds het karakter van een fijne ontmoetingsplek voor het hele dorp en de dorpjes daaromheen. Terwijl je een postpakketje wegstuurt, een lekker tijdschrift uitkiest of een cadeaukaart of Staatslot afrekent, kun je gezellig bijkletsen met de andere buurtbewoners.

  En zo ben je als man of jongen bij Brundel tot op de dag van vandaag aan hét adres voor zowel allerhande rookwaar, lectuur, kansspelen en cadeaukaarten als een professionele kappersbehandeling. Hoewel de zaak natuurlijk ook is meegegaan met de laatste moderne en technologische ontwikkelingen, is er één ding nooit veranderd: de prettige, laagdrempelige en ongedwongen sfeer. Loop eens (samen je man of zoon) naar binnen en ervaar het zelf!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply