Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik kon steeds meer blij zijn met mezelf’

  Door omstandigheden was ik qua omvang niet meer de vrouw die ik was. Ik kon niet meer naar mezelf kijken in de spiegel. En geloof me: dan zijn er overal spiegels of etalages of andere grote ramen waarin je jezelf kan zien. Als ik mezelf zag in een winkelruit, dan zag ik eerst die buik. Ik vond het vreselijk. Diep van binnen stopte ik het weg.

  Veel mensen zeiden: ‘Nee joh, je ziet er goed uit en je kleedt je netjes, dus je ziet het niet.’ Dan dacht ik: ‘Ja, dat is de buitenkant.’ Niemand kon voelen hoe ik me daadwerkelijk voelde op deze momenten. Winkelen deed ik niet meer met plezier. De leuke winkels kon ik voorbijlopen, want óf ze hadden mijn maat niet, óf het stond me niet.

  Op een avond, eind oktober 2017, zat ik alleen thuis en ging de knop om. Ik moest wat gaan doen… Dit kon zo niet langer. Met tranen in mijn ogen zocht ik contact op internet met Cambridge en vroeg ik aan de consulente of zij mij kon helpen. Ik had opeens mijn doel helder voor ogen: ik wil weer mezelf worden. Wat voelde dat fijn! Er was een stukje tevoorschijn gekomen van de kracht in mijzelf. Ik ben het waard om ervoor te gaan. Wat kreeg ik een lieve reactie van de consulente Fonny en wat voelde het als een warm bad op mijn eerste afspraak!

  In de weken daarna pelde ik laagje voor laagje af en kon ik steeds meer blij zijn met mezelf. Het is een periode van keuzes maken. Wat neem ik wel en waarom neem ik dit? Is dit de beste keus voor mij die er tussen zit? Zo leer je ook positief naar zaken te kijken. Ik moet je zeggen dat ik anders naar eten kijk. Ik heb geleerd groentes enorm te waarderen. Als je in zo’ n fase zit, lijkt wel of alles op sociale media je wil laten zien wat het beste voor je is. Als je gelooft in jezelf, is alles mogelijk, of ‘Ik vind je geweldig – nu JIJ nog’.

  Inderdaad: nu ík nog. Ik ben er nog niet. De shopmomenten in mijn eigen kast zijn de momenten dat ik me steeds sterker voel. Kleding die ik al lang niet meer aan kon: daar kan ik weer in stralen. In winkels weer leuke kleding kunnen passen en mezelf kunnen belonen als ik weer als een malle ben gegaan op de weegschaal. Alle afgelopen weken staat Fonny aan mijn zijde. Alle weken leert zij mij ook om trots te zijn op mezelf. Ook op een dieptepunt staat zij voor me klaar. We doen het samen!

  Ik ben nu 3 maanden verder en ben over de helft. Ik voel me fitter en blijer, heb duidelijk meer energie en kan weer goed ademhalen, want er zit niets in de weg. Vol goede moed zet ik door, want ik geloof in mijn eigen kracht!

  – Marianne

  Begeleiding naar een gezond gewicht
  Fonny Freek: ‘Balance4ever biedt verschillende mogelijkheden om te werken aan een innerlijke balans. Ik sta voor kwaliteit, deskundige begeleiding, persoonlijke aandacht en een goede nazorg. Mijn kennis en passie voor voeding deel ik met veel liefde.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply