Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kraamzorg die bij jou past
  Rate this post

  Het krijgen van een baby is een prachtig moment in je leven. In die eerste dagen wil je omringd zijn met de beste zorg, zodat je in een prettige sfeer kunt genieten van je kraamtijd. Dit kan zowel thuis zijn, maar soms ook in het ziekenhuis.

  Onder ‘kraamzorg’ verstaan we de zorg voor moeder en baby tijdens de bevalling en gedurende de eerste acht tot tien dagen daarna: de kraamtijd. De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Jullie maken kennis met jullie baby, kraamvisite komt op bezoek en je herstelt van de bevalling. De eerste week na de bevalling komt de kraamverzorgende voor jou, de baby en de rest van je gezin zorgen. Zij zorgt voor rust en regelmaat en leert jou hoe je de baby verzorgt. Het doel van de kraamzorg is dat je na 8 dagen zelf voor je kindje kunt zorgen, met de informatie en tips die je krijgt aangereikt. Op die manier kun je zorgeloos genieten van je kleine!

  Eigen persoonlijke stijl
  Kraamzorg Noord-Holland is een coöperatieve samenwerkingsvorm van zelfstandige kraamverzorgenden, die volledig gecertificeerd zijn en werken volgens goedgekeurde protocollen. Elke kraamverzorgende werkt vanuit haar eigen persoonlijke stijl, maar alle kraamverzorgenden zijn ambitieus en hebben een uitgesproken visie op kraamzorg. Hierbij staan kwaliteit en flexibiliteit voorop. Je kunt zelf kiezen welke kraamverzorgende het best bij jou past. Dit draagt immers bij aan het welslagen van de zorg.
  Kraamzorg Noord-Holland vindt het belangrijk om al vóór de bevalling kennis met je te maken en jouw wensen te bespreken. Dit is uniek binnen de kraamzorg en zorgt voor een persoonlijk contact dat de basis vormt voor een goede vertrouwensrelatie die in de kraamtijd zo gewenst is. Alle kraamverzorgenden staan op de website en op basis van hun persoonlijke informatie kun je een keuze maken.

  Vergoeding
  De geboden kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Moeders krijgen gemiddeld 49 uur kraamzorg, verspreid over 8 dagen, afhankelijk van de persoonlijke situatie van de individuele moeder.

  Werken als zelfstandige in het team?

  Werk je al als zelfstandige in de kraamzorg of overweeg je om zelfstandige te worden, neem dan contact op met Kraamzorg Noord Holland. Je krijgt dan meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van de samenwerking binnen een coöperatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply