Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De kracht van aanraking en dragen

  Darmkrampen, onrustige baby, huilbaby, hazenslaapjes? Wil je kindje alleen maar bij jou zijn? Of ben je zwanger en wil je dit graag voorkomen? Dan is babymassage of je baby dragen iets voor jou!

  Baby’s missen na 9 maanden rond te zijn gedragen door hun moeder haar nabijheid (huidhonger) en hebben nog moeite om zichzelf te reguleren. Een gevoel van veiligheid en geborgenheid is voor een baby net zo belangrijk als voedsel en slaap. Liefdevolle aanrakingen en aandacht dragen hieraan bij. Het leert je kindje dat hij er mag zijn en jij kan hier als ouder bij helpen!

  Babymassage en dragen komen tegemoet aan de grote behoefte van huid-op-huidcontact van je baby. Tijdens het masseren en dragen komt het hormoon oxytocine vrij, dat ook wel bekendstaat als het ‘liefdeshormoon’. Dit hormoon zorgt voor ontspanning en je fijn voelen. Door de ontspanning hebben baby’s minder last van darmkrampen, slapen zij beter en kunnen zij zichzelf beter troosten. Daarnaast stimuleert het de spijsvertering (vermindering reflux) en geeft het een betere temperatuurregulatie. Lichamelijk contact is heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Het is ook een prima manier om je baby nog beter te leren kennen en het versterkt jullie band met elkaar (veilige hechting). Een bijkomend voordeel van dragen in de doek of drager is dat je kindje meer wordt afgeschermd voor prikkels van buitenaf.

  Zou je graag (alvast) de juiste techniek willen leren om je kindje te masseren of willen weten welke doek of drager geschikt is en bij je past? Neem dan contact op met Heleen Tuunter.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply