Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Krachtig ouderschap
  4/4 - (1 stemmen)

  De grootste uitdaging in het gezinsleven is die van de relatie tussen de ouders. Sta maar eens stil bij wat het voor je gezin betekent wanneer jij en je (ex-)partner het in de basis goed hebben met elkaar of niet. Krijg je er al een beeld bij? En nu even eerlijk naar jezelf: is de relatie met jouw (ex-)partner goed of valt daar nog meer winst in te behalen? En wat heb jij daar voor over?

  Wanneer je als ouders in de basis een goede relatie hebt, werkt dat door in het geluk van jullie kind(eren). Uiteindelijk wil je het beste voor hen en dat is papa en mama. En het geluk van je kind(eren) werkt weer door naar jullie als ouders en jij als persoon. Klinkt interessant toch? Het kost je ‘alleen’ een investering in jezelf waar iedereen blij van wordt.

  De investering die ik noem, gaat over het kennen van jezelf en hoe jij je verhoudt tot de ander. In mijn werk met voornamelijk vaders komt het vaak neer op de relatie met de moeder. Of ze nu samen zijn of niet. Waar ik voor sta, is dat in ieder geval één van de ouders verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen zaken en voor de eventuele pijn die is aangedaan in de relatie, bewust of onbewust. Dat de eigen patronen, angsten en overtuigingen worden doorzien en het contact vanuit een andere plek komt. Een plek die ik het beste kan omschrijven als het hart, de liefde. Immers: de liefde heeft jullie bij elkaar gebracht en blijft de drijvende kracht voor de relatie. Zelfs wanneer je in strijd bent met elkaar, zit daar betrokkenheid en liefde onder. Dat klinkt misschien gek en ga maar eens na: ben je ooit boos op iemand geweest waar je niks om gaf? Je bent vast ook vaker boos op jezelf geweest. Dat brengt me bij de basisinvestering: liefde voor jezelf. Om ervoor te zorgen dat jij als vader of als moeder je kind(eren) het beste gaat geven is het van belang dat je van jezelf houdt. Dat jij jezelf als helemaal oké ziet, inclusief al het gedoe in jou. En om vandaaruit eerlijk te worden naar jezelf en hoe jij je verhoudt tot de ander. Dat is ouderschap vanuit je kracht; kwetsbaar, liefdevol en nieuwsgierig.

  Wil jij het beste voor je kind(eren) en ben je bereid daarvoor in de relatie met jezelf en je (ex-)partner te investeren? Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in wie je nu bent en in wie jij wil zijn in relatie tot de andere ouder voor jullie kinderen. Je bent welkom voor een vrijblijvend gesprek.

  – Patrick Timmermans

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Krachtig ouderschap – Vader Visie op april 7, 2016, 1:42 pm

  […] in de basis goed is en je kinderen blij van worden vergt een investering. Nieuwsgierig? Lees dan hier het artikel dat ik geschreven heb voor het magazine For […]

  Beantwoorden →