fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Krijg je zelfvertrouwen weer terug!

  Wanneer jij in de spiegel kijkt, voel je je onzeker. Elke dag word je herinnerd aan die operatie of aan dat ongeluk, waardoor je kampt met onvolkomenheden van je huid. Helaas: die cosmetische make-up die jij gebruikt om je littekens te verbloemen, is na een hele dag werken of na een regenbui zo weer verdwenen. Gelukkig bestaan er ook andere oplossingen voor de lange termijn!

  Jij bent niet de enige: veel vrouwen en mannen hebben last van hun littekens. Pigmentatie kan ervoor zorgen dat je je zelfvertrouwen weer terugkrijgt, en dat je je weer compleet voelt. Het kan gaan om littekens als gevolg van een ongeluk of operatie, maar bijvoorbeeld ook een aangeboren afwijking als een hazenlip. Of misschien mis je een deel van je wenkbrauwen als gevolg van een val. Waar de pigmenten bij permanente make-up een cosmetisch doeleinde hebben, hebben de pigmenten bij medische pigmentatie een camouflerende en medische functie. Door middel van de pigmenten die met een minuscuul naaldje worden geïnjecteerd, kunnen er bijvoorbeeld (wenkbrauw)haartjes worden gesuggereerd, waardoor littekens veel minder zichtbaar zijn. Verder wordt er bij medische pigmentatie ook gebruik gemaakt van de techniek Scar Relaxation. Deze techniek wordt ingezet bij littekens waarbij de huid verhard is, en geen doorbloeding heeft. Het originele litteken blijft wel aanwezig, maar door de juiste pigmentatie en behandeling valt het minder op, en is het eveneens minder pijnlijk.

  Het mooiste en meest natuurlijke resultaat
  Laura Bruessing vertelt: ‘Bij mij kun je terecht voor diverse behandelingen op het gebied van medische pigmentatie. De pigmenten worden laagje voor laagje gezet. Per keer wordt steeds een deel van de pigmenten ingebracht, om zo langzaam tot een natuurlijk eindresultaat te komen. Hier zijn in totaal drie behandelingen voor nodig, met een tussenperiode van zes weken. Op deze manier kan je huid genezen. Iets wat weinig mensen trouwens weten, is dat na een borstoperatie de tepelhof heel realistisch kan worden gereconstrueerd met pigmentatie. Mensen weer zelfvertrouwen geven door middel van PMU vind ik geweldig. De reacties die ik krijg, doen mij erg goed. Sommigen vallen me zelfs huilend in de armen; zó blij zijn ze met het resultaat. Iemand die een moeilijke tijd achter de rug heeft weer helemaal compleet maken met pigmentatie, geeft mij veel voldoening.’

  Medische pigmentatie wordt onder andere toegepast bij:
  – Haarverlies door ziekte (het suggereren van wimpers en wenkbrauwen en het camoufleren van kale plekken op het hoofd)
  – Na een hechting of bij een diepe schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
  – Bij brandwonden (bijvoorbeeld het vormen van een nieuwe lip)
  – Bij littekens of aangeboren afwijkingen als een hazenlip of wijnvlek
  – Reconstructie van de tepelhof na een borstoperatie

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply