Rate this post
 • Krijg jij buikpijn van stress?
  Rate this post

  Stress. Veel mensen hebben hier last van. Van de buitenwereld wordt tegenwoordig veel van ons verwacht. Als je hier niet goed mee omgaat, kan de druk de overhand nemen en verschijnen er allerlei symptomen. De één krijgt hoofdpijn, de ander buikpijn en weer een ander kan niet meer slapen. Vaak zijn het ook meerdere symptomen die allemaal dezelfde oorzaak hebben.

  Zo kwam mevrouw L. (40) bij mij met darmklachten. Zij had last van obstipatie. L. had geen rust meer in haar lijf. Ze kon haar ongenoegen niet uiten, hield altijd rekening met de anderen en niet met zichzelf.
  L. werkte veel en had een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Deze was ontstaan doordat haar moeder jong gestorven was en zij als oudste op 15-jarige leeftijd voor het gezin zorgde. Tijdens haar werk kwam er steeds meer administratief werk bij, dat zij vreselijk vond om te doen. Ze dacht erover om ander werk te gaan zoeken, maar vond het moeilijk om een beslissing te nemen.
  Ik heb naar alle symptomen gekeken en daar het meest geschikte middel bij gezocht. Dit middel gaf haar rust. Rust om te kiezen en rust om haar ontlasting los te laten.
  Een homeopathisch middel wordt dus gekozen op het totale beeld dat iemand laat zien. Iedere cliënt is uniek. Bij de één zal stress voortkomen uit het zich niet kunnen uiten, maar bij de ander kan het voortkomen uit het te veel hooi op de vork nemen. Iedereen krijgt van mij het middel dat het meest bij hem of haar past.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply