Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kun je hier gewoon naar kijken?
  Rate this post

  Of breekt het zweet je helemaal uit als je naar de foto kijkt? Wees gerust, want je bent niet de enige. Net als jij hebben behoorlijk wat mensen angst voor naalden. Je wordt er doorgaans niet dagelijks mee geconfronteerd, maar krijgt er wel mee te maken wanneer je bloed moet laten prikken, een inenting nodig hebt voor je vakantiebestemming of gaat kiezen voor een IVF-traject. En dan kan je angst voor naalden een behoorlijk probleem worden.

  Het is geen aanstellerij, maar je hoeft er ook niet mee te leren leven, want er is beslist iets aan te doen. Met behulp van hypnotherapie is het namelijk mogelijk om van deze angst af te komen. ‘Als er iemand in mijn praktijk komt met angst voor naalden, ga ik in gesprek met deze persoon en breng ik hem of haar in een diepe ontspanning’, legt hypnotherapeut Marjo van Hummel uit. ‘Vervolgens geef ik het onderbewustzijn van deze persoon de opdracht om op zoek te gaan naar het moment waarop het probleem, oftewel de angst, ontstaan is. Als we dat punt gevonden hebben, gaan we veranderingen aanbrengen in het onderbewuste.’ Van te voren vraagt Marjo of de cliënt een cijfer tussen 1 en 10 wil geven aan de mate van angst, waarbij ’10’ staat voor ‘heel grote angst’. ‘Zegt die persoon dan bijvoorbeeld ‘9’, dan zit de angst dus heel diep. Dan hebben we meerdere sessies nodig om het probleem aan te pakken en het cijfer omlaag te brengen.’

  Snel resultaat
  ‘Hypnotherapie is over het algemeen een heel snelle vorm van therapie’, vervolgt Marjo haar verhaal. ‘Ik adviseer meestal twee sessies. Bij een eerste sessie zijn de meesten namelijk te gespannen, omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Veel mensen hebben er een heel vertekend beeld bij. Maar soms pikt iemand het snel op, en dan kan één sessie al genoeg zijn om het probleem aangepakt te hebben. Je moet wél de overtuiging hebben dat je het probleem wilt veranderen, en je moet ermee aan de slag willen gaan. Als je niet actief meewerkt, werkt het niet.’

  ‘Het scherpe randje is eraf’

  Mardett heeft mij geholpen om van mijn angst voor naalden af te komen. Het mag gerust een fobie genoemd worden, want de angst zit heel diep. Door middel van hypnose hielp ze mij ontspannen en de nare herinneringen en gevoelens omtrent naalden een plaatsje te laten vinden. Deze behandelingen hebben mij erg geholpen. Ik heb nog wel een weg te gaan en heb nog wel spanningen, maar het scherpe randje is eraf.

  – Ellen

  Angsten en andere klachten

  Naast angst voor naalden is hypnotherapie ook geschikt voor andere soorten angst, zoals vliegangst, angst voor spinnen (of andere dieren), faalangst en examenvrees. Verder kan hypnose onder andere ingezet worden als je te maken hebt met een burn-out of als je wilt stoppen met roken of wilt afvallen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply