Rate this post
 • ‘Kun jij mij helpen?’
  Rate this post

  Beste lezer, ik heb in de vorige editie geschreven over mijn werkwijze en werkzaam­heden. Nog niet gelezen? Kijk op mijn website.

  Elke persoon is anders. Ik kom vele verschillende personen tegen. De één is ontzettend wanhopig, onzeker of schaamt zich, terwijl de ander het tegenovergestelde is. Het enige wat ze gemeen hebben, is dat ze hulp nodig hebben. Zoals ik de vorige keer beschreef: er komen personen met schulden, maar ook personen met een bepaalde ziekte of een inzichttekort.
  Ik heb veel bewondering voor iedere persoon die om hulp vraagt. Het is niet zomaar iets. Ik bewonder de persoon omdat die mij vertrouwt en zijn hele situatie bij mij neerlegt. Ik mag hem helpen om financieel vrij te zijn. Iedereen die mij om hulp vraagt wil rust, financiële vrijheid, en daar wil ik bij helpen.
  Geldzorgen brengen veel lasten met zich mee. Ik kwam ooit iemand tegen die geen uitweg meer wist. Hij noemde zijn situatie een ‘puinhoop’. Het intakegesprek was zó voorbij: het enige wat hij vroeg, was: ‘Kun jij mij helpen?’. Hij vroeg niet naar de kosten, of naar mijn werkwijze; hij wilde rust. Nu ik hem heb geholpen en hij vrij is, geeft mij dat voldoening. Hij geniet en leeft het leven dat hij wil, en is nog steeds in budgetbeheer. Hij houdt de regie en beslist over zijn eigen geld, en ik beheer het voor hem. Dit geeft hem een prettig gevoel.

  Budgetbeheer is op vrijwillige basis, en gaat niet via de rechter.

  Herken jij jezelf in het bovenstaande, of ben je nieuwsgierig? Kijk op mijn website voor meer informatie, en misschien tot ziens!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply