Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kun jij wel wat hulp gebruiken?
  Rate this post

  Ken je dat gevoel dat je eigenlijk wel wat kilo’s af wil vallen, maar dat je niet weet hoe? Je let goed op wat je eet, snoept niet veel, beweegt regelmatig, en toch blijven die kilo’s maar plakken. En wat zou het heerlijk zijn als je straks je zomerkleding weer aan kan zonder jezelf onzeker te voelen over je lichaam!

  Ik merk dat ik, nu het voorjaar eraan zit te komen, extra veel vragen krijg over afvallen. Duidelijk een issue dat bij veel vrouwen speelt. In de loop van de jaren ben ik een aantal hardnekkige mythes tegengekomen en heb ik nuttige tips verzameld die helpen om resultaat te bereiken. Ik wil ze met je delen, zodat ook jij kunt afslanken, lekkerder in je vel kunt zitten en zelfverzekerd de zomer in gaat.

  ‘Om af te vallen, moet je minder calorieën eten’
  Calorieën voorzien je lichaam van de nodige energie.
  Om vet te verbranden, moet je minder calorieën innemen dan je energiebehoefte. Het lijkt dus logisch om minder calorieën te gaan eten als je vet wilt gaan verbranden. Maar om gezond af te vallen is het beperken van calorieën niet voldoende. Het beperken van calorieën leidt al gauw tot een crashdieet, en dat is allesbehalve goed. Let er liever op dat je vooral koolhydraatarm en eiwitrijk eet; dan gaat het afslanken een stuk gemakkelijker, gezonder en sneller. Koolhydraten zitten in brood, aardappelen, pasta en rijst, maar ook in suikerhoudende producten zoals fruit, frisdrank, koek en snoep. Eiwitten komen vooral voor in
  vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Kies wel naturel zuivel­producten zonder suiker.

  ‘Van vet word je dik’
  Vet bevat per gram meer calorieën dan koolhydraten en eiwitten. 9 kcal per gram ten opzichte van 4 kcal per gram. Omdat vet veel energie levert, werd lange tijd aangenomen dat het beperken van vet in de voeding de meest efficiënte manier was om af te vallen. Het blijkt echter
  dat koolhydraten een grotere boosdoener zijn bij het ontstaan van overgewicht.

  ‘Als je snel afvalt, kom je net zo snel weer aan’
  Een hardnekkige aanname, die ook door professionals in de voedingswereld maar al te vaak in stand wordt gehouden. Uit de praktijk weet ik wel beter. Ook onderzoek wijst uit dat het tegendeel waar is. Snel gewichtsverlies aan het begin van je afslankpoging helpt juist om je gewicht op de lange termijn beter vast te houden. Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat je door de goede resultaten beter gemotiveerd blijft. Mits je voor een goed onderbouwde methode kiest waarbij je goed begeleid wordt, kan snel resultaat dus ook zeker duurzaam resultaat betekenen.

  Begeleiding
  En juist die begeleiding is iets wat ik erg belangrijk vind. Je staat er niet alleen voor. Ik motiveer je en coach je in voor- en tegenspoed. En ook als je je streefgewicht hebt behaald, laat ík je niet in de steek, want je blijft dan nog een jaar onder begeleiding om jouw behaalde gewicht te stabiliseren en continueren. Dit doe ik al bijna 10 jaar zo en, dat heeft de praktijk inmiddels uitgewezen, is de beste methode om af te vallen.

  Ik heb veel lekkere, slanke recepten, interessante weetjes
  en nuttige tips verzameld, en die deel ik regelmatig.
  Wil je hiervan op de hoogte blijven of weten wanneer er een workshop is? Houd dan de Facebook-pagina in de gaten: www.facebook.com/BeautyInBalanceBeilen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply