Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Kunstgras voor de strakke tuin

  Kunstgras is een prachtige strakke oplossing voor je tuin. Behalve dat je je gazon niet meer hoeft te besproeien, maakt kunstgras ook het onderhoud van je gazon overbodig. Je kunt dus je weekend besteden door te genieten van je tuin, in plaats van aan het besproeien, maaien, en bemesten van je tuin.

  Gezondheid van het gazon
  Een van de populairste voordelen dat kunstgras biedt is de voortdurende aandacht die een natuurlijk gazon van je vraagt. Gazononderhoud is niet eenvoudig. Je moet de juiste maaihoogte in stellen, bepalen hoeveel je water geeft, en hoe vaak je je gazon voedt, bepalen of je gazon ziekten heeft of niet. En als je een bruine vlek op je gazon hebt, kan het al een ziekte hebben. In dat geval zou je de ziekte moeten bestrijden. Met kunstgras krijg je geen last van ziekten. Daardoor ziet je gazon er met een minimum aan onderhoud mooi uit, en dat al vanaf de eerste dag.

  Waarom kunstgras?
  Kunstgras is tegenwoordig niet van echt gras te onderscheiden. Dus voor het uiterlijk van je tuin hoef je het niet te laten. Je gras ziet er gewoon het hele jaar door goed uit.

  Modder en plassen
  Na het laten draaien van je sproei-installatie in de zomer krijg je vaak modder en plassen in je grasveld. Als je een hond hebt die graag in de tuin speelt, kan dit een probleem opleveren van modder in het huis. Als het hard regent, heeft natuurlijk gras de neiging te overstromen. Wanneer dit gebeurt, beïnvloedt dat de gezondheid van je gazon. En omdat je kunstgras geen water hoeft te geven bespaar je enorm veel water. Bovendien hoef je je niet langer zorgen te maken over het ontstaan van modder op je gazon. En als je voor de beste kwaliteit kunstgrasproducten gaat, hoef je je geen zorgen te maken over overstromingen, want de meeste zullen drainage ingebouwd hebben.

  Waterbeperking
  Onze zomers worden steeds droger. Waterbeperkende maatregelen zijn af en toe van kracht. Voor het onderhoud van een natuurlijk gazon is water nodig en water is duurder dan ooit. Kunstgras kopen kan dit helpen vermijden, want het heeft geen water nodig om te gedijen.

  Verminder het weekendonderhoud
  Sommige mensen vinden het heerlijk om in hun achtertuin te gaan staan en hun gazon te onderhouden. Voor de rest gebruiken we het gazon liever om een barbeque of een feest te organiseren. Als je moe bent van de tijd die je besteedt aan het onderhoud van je gazon, zul je merken dat een kunstgras gazon je verlost van de tijd die het nodig heeft om er goed verzorgd uit te zien. Het ligt er altijd mooi bij.

  Verminder grondvervuiling
  Meststoffen mogen gebruikt worden om een natuurlijk gazon gezond te houden, maar ze vervuilen ook het milieu en vormen een bedreiging voor je gezin en huisdieren. Kunstgras heeft deze chemicaliën niet nodig. Hierdoor loopt er niemand de kans op de gevolgen van vervuiling van het milieu en vergiftiging van degenen die ermee in aanraking komen.

  Bespaar water
  Kunstgras heeft geen water nodig. Zo kun je je waterverbruik verminderen en geld besparen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply