Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kunstzinnige therapie brengt rust in je binnenwereld
  Rate this post

  Spanning en stress kennen we allemaal; zeker in intense en drukke periodes. Misschien heb je net kinderen, of ouders die zorg nodig hebben, zijn er pittige gebeurtenissen in je leven, problemen met je gezondheid, een uitdagende studie of werksituatie, soms alles tegelijk.

  Het verminderen van die levensdrukte is eenvoudigweg vaak geen optie. Maar je kunt wél leren om de bijbehorende spanning en emoties beter te hanteren. Doe je dat niet, dan verlies je al gauw de regie over jezelf en ontstaat uitputting, fysiek, emotioneel en mentaal. De sleutel is om wezenlijk contact te gaan maken met je binnenwereld. Dat is niet altijd gemakkelijk – we zijn het niet gewend en soms lijkt het overweldigend.

  Marjolijn Knot van praktijk VeerKunst is hierin gespecialiseerd en ondersteunt mensen die meer verbinding willen met hun gevoelswereld. Met kunstzinnige therapie – tekenen, schilderen en boetseren – kom je snel op diepere lagen. In een stapsgewijs proces leer je om stress, spanning en andere lastige gevoelens in jezelf te onderzoeken en om de verborgen boodschap en verlangens die eronder schuilgaan, te achterhalen. Dat geeft je meteen meer houvast en meer rust van binnen. Ook oude ervaringen die nu onnodige stress triggeren, kun je opsporen en gaan loslaten.
  De procesaanpak die je leert, kun je zelf eenvoudig blijven toepassen. Je gaat ervaren dat je meer aankunt dan je had gedacht.
  VeerKunst is aangesloten bij de beroepsvereniging NVKToag en wordt vergoed door de meeste verzekeraars.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply