Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kurkuma: verrassend veelzijdig!
  Rate this post

  Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’, zo stelde Hippocrates, de Griekse arts die wordt beschouwd als grondlegger van de westerse geneeskunde. Als er één stof is waarop dit zeker van toepassing is, dan is dat wel de specerij kurkuma, ook bekend als geelwortel, turmeric of koenjit.

  Hippocrates deed zijn uitspraak ruim 2300 jaar geleden. Het gebruik van kurkuma in de oosterse keuken én in de traditionele kruidengeneeskunde dateert nog van ver daarvoor.
  Kurkuma is ‘hot’, maar dit betreft niet alleen de mild bittere smaak van het specerij. Het is vooral het positieve effect van het gebruik van kurkuma bij uiteenlopende gezondheidsproblemen, dat momenteel de belangstelling van de wetenschap heeft. Alleen in al 2015 werden meer dan 1100 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd met ‘kurkuma’ in de titel.
  In de nieuwste editie van ‘Vitamin Times’ worden de herkomst, eigenschappen en werking van kurkuma beschreven, met de focus op de belangrijkste werkstof van kurkuma: curcumine. Onderzoeken naar het gebruik van curcumine laten zien hoe verrassend veelzijdig de toepassing van kurkuma is, voor gewrichtsklachten en darmontstekingen tot de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Ook laten onderzoeken zien dat kurkuma op vele punten in het ontstaan en voortschrijden van kanker kan ingrijpen.
  Meer informatie over kurkuma:
  – ‘Vitamin Times’, gratis informatief periodiek, aan te vragen op info@vitamintimes.nl
  – ‘Fytotherapie’, gratis boekje over de werking van kruiden, af te halen bij Drogisterij ‘ De Hazelaar’ (zolang de voorraad strekt)
  – www.amc.nl (zoekopdracht: ‘kurkuma’)
  – en natuurlijk bij Drogisterij ‘De Hazelaar’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply