Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Hij kwam helemaal blij uit school’

  Aan het eind van het jaar is hij helemaal op. Het lijkt ieder jaar erger te worden. Het breekt mijn moederhart als ik Bram zijn witte snoetje zie. Hij doet zo zijn best, maar is te langzaam, lijkt de schoolopdrachten snel te vergeten en heeft moeite met rekenen en lezen.

  Laatst kwam hij weer doodmoe en verdrietig thuis. Ik stond net op het punt om naar de osteopaat te gaan die mij behandelt in de periodes dat mijn rugpijn weer opspeelt. Ik heb eerst Brams verhaal aangehoord en hem getroost. Na een dikke knuffel en een glas thee ging hij even later bij een vriendje spelen, maar daardoor was ik behoorlijk aan de late kant voor mijn afspraak bij Michiel Bornkamp.

  Te laat
  Verontschuldigend legde ik Michiel uit hoe het kwam dat ik iets verlaat was. Gelukkig had hij alle begrip. En zelfs meer dan dat, want hij vroeg door. Hoe was de geboorte van Bram verlopen en waren er bijzonderheden tijdens zijn babytijd? Tja, die bevalling was zwaar en duurde lang en Bram vertoonde de eerste maanden duidelijk een voorkeurshouding. Hij huilde ook veel en spuugde vaak. Toen hij eenmaal ging zitten en kruipen verdwenen die klachten echter steeds meer naar de achtergrond.
  Michiel hoorde het allemaal rustig aan en bood aan om Bram eens te onderzoeken.
  Een afspraak was snel ingepland en na een zorgvuldig lichamelijk onderzoek bleek dat Brams klachten veroorzaakt werden door een onbehandeld KISS-syndroom. Dit is een stoornis die vaker bij voorkomt na een zware, langdurige of soms zelfs heel snelle bevalling. De beweeglijkheid van de bovenste nekwervels, net onder de schedelrand, is dan beperkt of zelfs helemaal afwezig. Bij Bram bleek er nog steeds een blokkade van het achterhoofd en de eerste nekwervel te zitten en Michiel heeft dit in een aantal behandelingen verholpen.
  Je kunt het geloven of niet, maar Bram is een heel ander kind geworden. Hij is niet meer onhandig, kan zich beter concentreren en het is ook net of het kwartje bij rekenen en lezen gevallen is. Laatst kwam hij helemaal blij uit school: de juf had hem uitbundig geprezen omdat hij nauwelijks een fout gemaakt had in zijn taalles. Had ik maar eerder geweten dat osteopathie ook voor dit soort klachten een oplossing kan bieden!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply