Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kwetsbaar zijn is je sterkte tonen
  Rate this post

  Bij je partner aangeven dat je het niet leuk vindt hoe zij zich richting jou of anderen gedraagt? Je werkgever vertellen dat je zo niet verder kunt? Hoe geef jij je grenzen aan?

  We vinden kwetsbaar zijn lastig; zeker richting anderen. Hiervoor heb je namelijk een flinke dosis zelfreflectie en zelfkennis nodig. Heb je dat, dan is er nog de drempel van een ander vertellen hoe je je dan voelt. Moeilijk! Maartje Vermeer van Life Coach Eindhoven weet er alles van, maar gelukkig weet ze er ook alles óver.

  Vind je kracht
  Kwetsbaarheid gaat hand in hand met zelfontwikkeling. Door je te ontwikkelen zijn er dingen en mensen uit je ‘oude’ leven die je zult en gaat achterlaten omdat ze je geen goed (meer) doen. In jouw leven hebben ze hun doel vervuld en is het voor jou nu zaak om te kijken naar wat jij nodig hebt, vooruitkijkend. Dit besef en deze doorgang kunnen best pijn doen en dit kan komen met een proces van rouw. Je laat je oude, vertrouwde leven achter en begint aan een nieuwe fase, die nu bij jou past, bij dat jij wílt. Het is goed om hierbij stil te staan en je gevoelens te accepteren. Alleen dan kun je het goed verwerken en verdergaan.

  Sluit af en ga door
  ‘Wat ben jij veranderd!’ Hoor je het al, wanneer je oude kennissen na lange tijd weer eens tegenkomt? Dat jij verder bent gegaan met je leven is één ding, maar hoe je omgeving daarop reageert is een volledig ander proces. Veranderingen zijn voor veel mensen dan ook een lastig proces. Dat jij hiermee hebt leren omgaan en jezelf hebt leren omarmen, betekent niet dat anderen dit al hebben gedaan. Jij hebt dus ook de afwerking van dít proces in handen. Door open te communiceren en eerlijk te zijn, handel je je ‘oude’ leven naar eerlijkheid en goed geweten af om aan het nieuwe te beginnen: een stap richting jezelf. Toch zul je mensen achter je laten en dit zal niet altijd soepeltjes gaan, maar durf jezelf voorop te zetten. Dát is kwetsbaarheid.

  Een nieuw begin
  Toch is er een stap die je hiervoor moet zetten: veranderen. Misschien ben je niet tevreden met je leven. Ben je de routine zat, zit je niet lekker in je vel? Hier kunnen veel redenen voor zijn, direct of indirect. Om verandering toe te passen is het van essentie om proactief te handelen. Het gaat tenslotte om jouw leven. Kun je hier wel een handje bij gebruiken? Dan staat Maartje voor je klaar om je die helpende hand te bieden. Wanneer begin jij te leven?

  Personal Fundamentals
  De training Personal Fundamentals is gericht op het onderzoeken, herkennen en benoemen van jouw persoonlijke fundament. Dit gaat over het ontdekken en manifesteren van wie jij bent, met een solide basis als vangnet. Wil jij erachter komen hoe je jouw ambities goed in praktijk kunt brengen? Dan biedt deze training de perfecte basis.

  Over Maartje
  Maartje: ‘Houding & gedrag, motivatie en ‘Waarom vind ik dit belangrijk?’ hebben mij altijd al geboeid. Dit is ook gelijk het fundament van mijn missie en persoonlijke grondhouding. Namelijk dat ik anderen wil helpen bij de regie nemen over hun leven. Ik begrijp dat iedere vorm van gedrag voortkomt uit goede intentie, dat het belangrijk is om een heldere en eigen missie te hebben. En dat alle communicatie ontstaat vanuit sociale verbinding.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply