Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat de stress en vermoeidheid achter je
  Rate this post

  Een hoofd dat maar blijft malen, je concentratie­vermogen al tijden ver te zoeken, een kort lontje dat bij het minste of geringste ontvlamt en ultra­korte nachten, omdat het piekeren je uit de slaap houdt. En wat voel je je dan moe als je ’s ochtends uit bed moet… Door fysiek in beweging te komen en met aandacht in het ‘nu’ te leven, schud je de stress van je af en krijg je weer energie.

  Wie onder veel stress gebukt gaat, voelt zich bij het opstaan vaak al hondsmoe. Terwijl je eigenlijk nog niets hebt gedaan. Als je al het gevoel hebt dat je amper het ene been voor het andere kunt zetten, moet je er waarschijnlijk ook niet aan denken om fysiek moe te worden, terwijl dat wel een heel aantal herstelprocessen in je lichaam in gang zet. Het is daarom van belang om je lichaam weer te laten ervaren hoe het is om echt fysiek vermoeid te zijn.

  Ontspannen wandelen
  Om die reden neemt Betty van Zoelen van Coaching Natuurlijk! haar klanten mee naar de Kennemerduinen bij Bloemendaal om daar een ontspannen en inspirerende wandeling te maken. Of als je het liever wat actiever wilt, om samen te gaan hardlopen. Is er een mooiere omgeving om even helemaal tot rust te komen? En terwijl we letterlijk in beweging komen, ontrafelen we wat jou nou belemmert om ontspannen te kunnen leven, welke overtuigingen je in de weg zitten om je onbelast en vrij te voelen. Op die manier wordt de weg voor verdere persoonlijke ontwikkeling vrijgemaakt.

  Innerlijke rust en vrede
  Aan de hand van Aandachtgerichte Cognitieve Therapie (ook wel ‘Mindfulness Based Cognitive Therapy’ genoemd, een nieuwe, effectieve vorm van psychotherapie) leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat innerlijke rust en vrede worden bereikt. De meeste therapievormen zijn erop gericht om problemen te verminderen, maar eigenlijk is dat vreemd. Veel problemen zijn niet eenvoudig op te lossen, en ze vormen nu eenmaal een integraal onderdeel van ons bestaan. Mindfulness richt zich dan ook niet op het oplossen van problemen, maar zorgt ervoor dat problemen je leven niet langer beheersen, zodat er ruimte ontstaat voor vrede, geluk en heling.

  Wil jij nu ook wel eens van je stress en vermoeidheid af? Zet dan de eerste stap op weg naar je herstel en kijk wat Coaching Natuurlijk! je te bieden heeft. Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply