Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat de stress van je afglijden
  Rate this post

  Als je ontzettend druk bezig bent en stress ervaart op je werk, dan ben je niet met je houding bezig. Je typt zo snel je kunt en zit met je neus te dicht op het scherm. Voor je lichaam kan dit al snel nadelige gevolgen hebben en binnen de kortste keren beginnen je rug, nek en schouders op te spelen. De pijn wordt steeds erger en gaat dan niet meer over, wat je ook probeert.

  Je leest steeds meer dat zitten het nieuwe roken is. We zitten gemiddeld 8 tot 11 uur per dag. Klinkt als veel, maar reken maar uit. Zitten begint al aan de ontbijttafel, zet zich overdag voort achter je bureau en vervolgens plof je ‘s avonds alsnog op de bank van vermoeidheid wegens een stressvolle dag. Ontspanning is inderdaad een goede manier om de drukke dag van je af te laten glijden, maar dit zal je rug-, nek- en schouderpijn niet oplossen. Een holistische massage kan je helpen om te ontspannen en zal tegelijkertijd je pijnklachten verlichten.

  Leer naar jezelf luisteren
  Birgit van de Weijer, holistisch massagetherapeut bij Losjes in Balans, legt uit dat het als eerste belangrijk is dat jij je bewust wordt van jouw lichaam. ‘Massage kan als preventief middel worden ingezet voor een groot aantal klachten ten gevolge van stress. Een massage, die helpt om te ontspannen, onthaasten of revitaliseren, vul ik aan met bewustzijnsoefeningen gericht op ademhaling, houding en ontspanning. Zo leer je om naar jezelf te luisteren’, legt Birgit uit.

  Beweging op kantoor
  Ook op het werk kun je creatiever met beweging omgaan. Denk eens aan een zit-sta-bureau. Zo’n bureau dwingt je om te gaan staan en lost daarmee een hoop lichamelijke problemen op. Naast rug-, nek- en schouderpijn wordt ook het risico op hart- en vaatziekten verminderd. Wen je aan om te gaan wandelen in lunchpauze, haal een frisse neus en loop een blokje om. Dan kom je gelijk in beweging.

  Laat je helpen

  Losjes in Balans is de therapeutische praktijk van Birgit van de Weijer. In deze praktijk geeft ze persoonlijke begeleiding in de vorm van massages aan volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie. Birgit: ‘Ik kijk altijd verder dan de lichamelijke klacht. Dit doe ik in combinatie met coaching.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply