Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je familie niet achter met vraagtekens
  Rate this post

  Als je weet dat het einde van je leven nadert, waarom zou je nadenken over je eigen uitvaart? Door zelf na te denken over je eigen uitvaart, hou jij de regie in handen. Kies bijvoorbeeld zelf de kleding die je aan wilt hebben de laatste keer dat mensen je kunnen zien, of laat de mensen tijdens de uitvaart de muziek horen waar jij zelf zo van houdt. Daarnaast zorgt het vooraf regelen van de uitvaart ervoor dat veel onduidelijkheden en twijfels weggenomen worden bij degenen die je achterlaat.

  Wat zijn voorbeelden van zaken waar iemand al bij leven over na kan nadenken?
  De eerste belangrijke keuze is tussen begraven en cremeren (het is ook mogelijk om je lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap). Je kunt nadenken over de vraag wie je allemaal op je uitvaart wil hebben. Het is handig als je hiervoor een actuele lijst hebt met namen en adressen. Daarnaast is het goed om na te denken over welke dingen jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto van jezelf (of een mooie verzameling foto’s), jouw favoriete bloemen (of liever een donatie voor het goede doel) en misschien wil je zelfs wel een persoonlijke videoboodschap maken die jouw dierbaren pas na het overlijden te zien krijgen. En ten slotte, niet onbelangrijk: wat gaat de uitvaart, zoals je die voor je ziet, ongeveer kosten?

  Wat zijn de voordelen van het tijdig contact leggen met een uitvaartondernemer?
  Door tijdig contact te leggen met een uitvaartondernemer, heb je de kans om een ondernemer te kiezen waar je een klik mee hebt. Samen met de uitvaartbegeleider (en als je wilt jouw familie) kun je al jouw wensen bespreken. Daarnaast kan de uitvaartbegeleider je vertellen welke mogelijkheden er nog meer zijn. Op het moment van jouw overlijden weten je nabestaanden wie jouw uitvaart gaat verzorgen, waardoor het laatste afscheid veel persoonlijker verloopt. Wij adviseren iedereen om bij leven al de verschillende uitvaartmogelijkheden voor te bespreken met een uitvaartondernemer die bij je past, zodat nabestaanden niet met vraagtekens achterblijven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply