Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Laat de herfst maar komen!
    Rate this post

    Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter. Dat geldt ook voor de herfst. Terwijl overdag de temperaturen nog aangenaam warm kunnen zijn, begint het al snel af te koelen zodra de zon achter de horizon verdwijnt. De avonden worden langer en lenen zich bij uitstek om het in huis weer gezelliger te maken. Vooral als het regent en de wind om het huis giert. Maak er een romantische avond van. Lekker de gordijnen dicht, kaarsjes aan en genieten van elkaar. En van chocola!

    ‘De herfst is voor ons echt de start van het chocoladeseizoen’, vertelt Linda Tissink opgetogen. ‘In september wordt de winkel dan ook helemaal omgebouwd. We hebben naast ons gebruikelijke assortiment allerlei leuke chocoladefiguurtjes die helemaal bij het herfstthema passen, zoals paddenstoelen, eekhoorns, egeltjes en uilen. Maar we verkopen bijvoorbeeld ook smeltchocolade, zowel melk als puur, voor een chocoladefondue op een romantische herfstavond.’

    Afrodisiacum
    Al van oudsher worden er liefde bevorderende eigenschappen aan chocola toegeschreven en dat komt niet alleen door het sensuele gevoel dat de romige smaak je geeft wanneer je een stukje van deze bruine heerlijkheid in je mond laat smelten. Er zitten stofjes in chocolade die ook door de mens worden aangemaakt wanneer ze emotioneel genot ervaren, zoals wanneer je je hevig verliefd voelt. Ten opzichte van de melkvariant bevat pure chocolade de hoogste concentratie van deze ‘feel good chemicaliën’ die je libido een oppepper zouden geven. Er zijn echter ook studies die aantonen dat deze stofjes zo snel door je lichaam worden afgebroken dat ze niet eens in je bloedsomloop terechtkomen. Of chocolade nu een afrodisiacum is of niet, het feit blijft dat het heerlijk is en je er blij van wordt. Vooral wanneer je het van je geliefde krijgt. En of dat nu in de vorm is van schattige herfstfiguurtjes, chique bonbons of een romantische chocoladefondue, het staat altijd garant voor heerlijke genietmomenten!

    Chocoladefondue
    Dit heb je nodig:

    – 350 gram Martinez smeltchocolade
    – 100 ml slagroom
    – Eventueel likeur zoals Amaretto, Liquor 43 of Baileys
    – Fruit zonder pit, zoals aardbei, mango en banaan
    – Andere ingrediënten om in de chocola te dopen zoals spekjes, lange vingers en soesjes

    Zo ga je te werk:
    Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de slagroom door de gesmolten chocolade en roer het goed door. Meng er eventueel een scheutje likeur doorheen. Prik het fruit en de andere ingrediënten één voor één aan een fonduevorkje en doop ze in de chocolade.

    Enjoy!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply