Rate this post
 • Laat hoofdpijnklachten aanpakken
  Rate this post

  Twintig procent van de Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Soms zó erg dat de hoofdpijn hen belemmert in het dagelijks functioneren. Denk bijvoorbeeld aan een verminderd concentratievermogen, vermoeidheid of stemmingswisselingen. Maar hoe pak je die hoofdpijn aan?

  We kennen verschillende soorten hoofdpijnen, en elke heeft zijn eigen kenmerken. De meest bekende zijn migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn. Migraine is een matige tot ernstige, bonzende hoofdpijn, meestal aan één kant van het hoofd. Spanningshoofdpijn is een doffe, drukkende pijn die vaak uitstraalt vanuit de nek. Het is verreweg de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Clusterhoofdpijn is pijn die komt in aanvallen van heftige pijn rondom het oog of de slaap, altijd aan één kant van het hoofd.

  Maar wat nu de oorzaak is van hoofdpijn, is niet altijd duidelijk. De hoofdpijn kan een gevolg zijn van vermoeidheid, een verkeerde houding of een te hoge spierspanning (stress). Ook een stijve nek, te weinig afwisseling in houding en te weinig water drinken of ergens tegenop zien, kunnen hoofdpijn veroorzaken.

  Erg vervelend die hoofdpijn, maar gelukkig is er een prettige manier om hoofdpijn te verminderen. Een massage die klachtgericht wordt toegepast op nek / schouder en bovenrug, kan hoofdpijnklachten verminderen en een positief effect hebben op het voorkomen van deze pijn.

  In mijn praktijk heb ik geregeld mensen met hoofdpijnklachten. Uit ervaringen blijkt dat na een aantal behandelingen, door het toepassen van onder ander bindweefselmassage, drukpuntentechnieken en ontspannen strijkingen, de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwenen.

  Ervaar zelf wat een massage met je doet en dat een massage je weer nieuwe energie geeft!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply