Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je huisdier helpen voor de lente aanbreekt!
  Rate this post

  De lente komt eraan en dat merk je aan je huisdier. Je kater of poes zal alles op alles zetten om naar buiten te komen en zich voort te planten. Hoewel een nestje jonge kittens erg schattig is, veroorzaak je hiermee onbewust vaak dierenleed. Er zijn namelijk al ontzettend veel katten die op straat leven of in een asiel zitten. Hoe minder extra katten er worden geboren, hoe beter het is voor deze lieve dieren.

  Misschien denk je dat het wel meevalt met het kattenoverschot in Nederland. Je hoort wel verhalen over enorme kattenmassa’s in bijvoorbeeld Griekenland, maar ook in ons landje leven veel katten op straat of in een asiel. Organisaties als Stichting Mens en Dier Nederland of de Kattenbescherming doen erg hun best om katten van straat te halen en ze een beter leven te bieden. Hierdoor valt het probleem minder op, maar het is er wel degelijk. Jij als kattenbezitter kunt door je kat nú te laten helpen, er mede voor zorgen dat er in de komende ‘meimaand geboortemaand’ minder katten geboren worden.

  Katers op dreef
  Eigenaren van een kater denken vaak: laten de poezen­bezitters hún dier maar helpen. Dit is wat kort door de bocht gedacht en bovendien schuif je het probleem in andermans schoenen. Een niet-gecastreerde kater kan in één nacht met gemak meerdere poezen bevruchten, met zwangere poezenmoeders tot gevolg. Het is dus belangrijk dat zowel katers als poezen geholpen worden om het kattenoverschot minimaal te houden.

  Goedkoper en gezonder
  Naast geboortebeperking heeft castratie nog meer mooie voordelen. Een gecastreerde kat of poes eet circa 30% minder dan voorheen. Dat betekent besparing op kattenvoer en dus meer geld in jouw portemonnee. Ook zorgt castratie ervoor dat katten minder vatbaar zijn voor ziekten als kattenleukemie. Bovendien vechten ze minder, waardoor het risico op nare vechtwonden en levensbedreigende infecties vermindert. Dit is natuurlijk een stuk beter voor de gezondheid van je knorrende huisgenoot.

  Verantwoord huisdierenbezit
  Als je graag een bewuste diereneigenaar wil zijn die de volle verantwoordelijkheid voor je dier neemt, maak dan een ­afspraak met de dierenarts en laat je dier castreren. Bij voorbaat dank namens de kattengemeenschap!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply