Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Laat je bagage achter

  Jouw hartslag gaat omhoog als je denkt aan een bezoek aan de supermarkt en wanneer je nadenkt over het feestje waar je dit weekend voor uitgenodigd bent, breekt het zweet je uit. Met trillende handen doe je de voordeur open wanneer er wordt aangebeld. Het is de pakketbezorger, maar tóch. Het liefst blijf je de hele dag veilig binnen, maar ook daar overheerst het gevoel van angst.

  Je kunt je niet ontspannen en hoewel je vroeger dol was op lezen, lukt het je niet meer om je te concentreren op een goed boek. Je hebt al zo veel geprobeerd, maar het lijkt wel alsof je er mee moet leren leven. Je voelt je inmiddels behoorlijk gestresst over de situatie en dat versterkt de angst alleen maar meer.

  Biologische vs. psychische angst
  Iedereen weet hoe het voelt om angstig te zijn. Het is een natuurlijke, biologische reactie van onze hersenen op gevaar. Je lichaam belandt in een staat van paraatheid om je te kunnen beschermen indien nodig. Deze vorm van angst noemen we biologische angst. Het zijn psychische angsten die je leven kunnen beheersen. Deze vorm van angst kan ontstaan door allerlei oorzaken: een trauma, overtuiging of heftige gebeurtenis zijn veelvoorkomende ‘triggers’.

  Hypnotherapie
  Om psychische angst aan te pakken en te overwinnen is het belangrijk dat je de emotionele én spirituele kern van het probleem vindt. Hypnotherapie kan hierbij helpen. Marion van Zijl is gespecialiseerd in bewustwording en gebruikt daarbij onder andere hypnotherapie. Ze legt uit: ‘Hypnotherapie brengt je in een bewustzijnstoestand waarbij je zeer ontspannen bent en je tegelijkertijd volledig concentreert. Je omzeilt het bewuste deel van je brein en krijgt directe toegang tot je onderbewuste. Hierbij heb je zelf alle controle. Er gebeurt niets dat je zelf niet toelaat. Hypnotherapie kan je helpen om je angsten of allergieën aan te pakken, meer zelfvertrouwen te krijgen of andere klachten en levensvragen op te lossen.’

  Zelf de controle
  ‘Je neemt alles zelf waar, je bent gewoon wakker, maar door de ontspannen toestand waarin je hersenen verkeren is het wel mogelijk om veranderingen in je onderbewuste te realiseren. Denkbeelden, overtuigingen, gewoontes en emoties die voor jou ongewenst zijn, kun je hier ‘omzetten’ in een gewenste vorm. Dit kun je vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn. Alles over jezelf ligt hier opgeslagen. Het bepaalt onder andere waarom jij reageert zoals je reageert, met andere woorden: hoe jij in het leven staat. Dit wordt bepaald door onder andere je opvoeding, je leraren, je vrienden en je werkomgeving. Wij zijn deze programmeringen geworden die als het ware op de achtergrond draaien. Door middel van hypnose kun je het deel dat jou vastzet of je dagelijks functioneren in de weg zit, herprogrammeren en zo je gedrag aanpassen of veranderen. Voor hypnose zijn twee zaken van belang: de sterke wens om iets te willen veranderen én vertrouwen in degene die je daarbij gaat helpen. Als hypnotherapeut wil ik deze persoon graag voor jou zijn.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply