Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je chronische hoofdpijn aanpakken
  Rate this post

  Hoofdpijn is een zeer veel voorkomende klacht die heel veel verschillende oorzaken kan hebben, waaronder lichamelijke overbelasting, stress, slaaptekort, (verkeerde) voeding, te weinig vochtinname en verkeerde leefgewoonten.

  Twintig procent van alle Nederlanders, dat is 1 op de 5, heeft minstens één keer in de week hoofdpijn. 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben migraine. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Velen hebben het hele medische circuit doorlopen zonder echt resultaat, behalve het voorgeschreven krijgen van medicatie, die veelal maar tijdelijk helpt. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door te weinig rust. Vooral in deze tijd van computers, technologie en snelheid is er weinig tijd voor rust. Hoe meer psychische en audiovisuele prikkels er op de mens afkomen, hoe meer klachten er ontstaan door disbalans. Het evenwicht tussen lichaam en geest is weg. Ook een verkeerde werkhouding of lang in dezelfde houding staan en/of zitten kan voor problemen zorgen. Deze overmatige spierbelasting kan leiden tot spierspanningshoofdpijn. Emotionele problemen geven vaak de aanleiding tot het ontstaan van of verergeren van spanningshoofdpijn.
  De oefentherapeut leert je om jouw klachten te begrijpen en door middel van oefeningen een juist houdings- en bewegingsgedrag aan te leren, zodat je hoofdpijn zal afnemen. Ook kunnen ontspanningsoefeningen een goede bijdrage leveren, net als stoelmassage verlichting kan geven voor de overmatig gespannen nek-, schouder- en achterhoofdspieren.
  Een behandeltraject begint met een intake, waarbij ook bijvoorbeeld de situatie thuis en op het werk besproken worden, om de ­mogelijke oorzaak van de klachten aan het licht te kunnen brengen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply