Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je energie stromen
  Rate this post

  De winter is al weer even voorbij, de lente is alweer halverwege. Mensen gaan weer naar buiten, zitten vol met energie, gaan actief aan de schoonmaak, maken plannen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Je wil wel, maar je kan het niet. Je voelt je nog steeds niet volledig fit. In de ochtend wakker worden en nog steeds moe zijn, stramme spieren, terugkomende verkoudheid en griep, hoofdpijn, somberheid. Je komt maar niet uit die dip!

  Wat heb je fout gedaan en hoe kun je jezelf herstellen? ‘Fout’ is een groot woord, want we leven nu eenmaal in een snelle maatschappij, waarbij de dagen voorbijvliegen, zonder dat we hebben stilgestaan in het moment. Toch zou het beter zijn, omdat zo nu en dan wel te doen. Om dit te begrijpen, kijken we even terug naar de afgelopen herfst en winter.

  Nier-energie
  Hebben we de afgelopen herfst en winter goed voor onszelf gezorgd of hebben we onze nier-energie uitgeput? Zijn we klaar voor de lente? In deze koude periode moeten we onze nier-energie goed voeden en beschermen. Zo lang mogelijke nachtrust, stevige warme maaltijden, en het lichaam warm houden. Zelfs als we wel goed voor onszelf zorgen, is aan het eind van de winter de reserve van onze nier-energie aardig uitgeput. De energie moet stromen. Hoe krijgen we die energie weer terug?

  Shiatsu Massage Therapie
  Naast het aanpassen van de eigen levenswijze kan shiatsu-massagetherapie helpen om de balans weer terug te vinden. Een Shiatsu-massage behandeling heeft tot doel de vrije stroom door de meridianen te herstellen. Shiatsu zet een veranderingsproces in gang, waardoor de balans in jezelf kan terugkeren. De energie gaat weer stromen en men voelt zich daardoor ook meer ontspannen.
  Is het lichaam energetisch in balans, dan is dit de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Shiatsu versterkt het afweersysteem van het lichaam, waardoor de algehele gezondheid verbeterd wordt.

  Druk op het lichaam
  De behandeling bestaat uit een massage waarbij op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijke lichaamsgewicht druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de handpalm en duim gegeven, maar kan ook met elleboog, knie of voet gegeven worden. Ook rotaties en strekkingen kunnen voorkomen in een behandeling. De massage wordt uitgevoerd op een comfortabele mat op de grond. Doordat de Shiatsu-massage door de kleding heen wordt gegeven, kun je de kleding aan houden. Let daarbij wel op dat je gemakkelijk zittende kleding draagt.

  Shiatsu heeft zichzelf bewezen bij uiteenlopende klachten, en is geschikt voor vrijwel iedereen en voor elke leeftijd: ­volwassenen, ouderen, kinderen en sporters. Shiatsu kan ook preventief (ter voorkoming van ziekte) en ter ­ontspanning worden gegeven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply