Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je energie stromen
  Rate this post

  Zwanger zijn is een prachtige en bijzondere ervaring, maar het komt regelmatig voor dat dit met de nodige klachten en ongemakken gepaard gaat. Misselijkheid, rug- en nekklachten of pijn in je bekken kunnen je zwangerschap dan ook een stuk minder plezierig maken.

  ‘Door de groei van de foetus kunnen de energie­stromen van de moeder geblokkeerd raken. Met shiatsu kun je helpen om deze weer te laten stromen’, legt Joost van Leusen uit. ‘De energie van de moeder hoopt zich op en vormt blokkades. Als deze zich boven het kindje bevinden, kan dit zich uiten in misselijkheidsklachten, en hoopt de energie zich onder het kindje op, dan kun je last krijgen van je rug en bekken.’ Door op bepaalde punten en meridianen druk uit te oefenen (dat gaat overigens gewoon door de kleding heen), kunnen blokkades opgeheven worden. ‘Shiatsu werkt naast het energetisch systeem ook op je fysieke en emotionele ­systeem.
  Daarom is het ook een heel mooie manier om je voor te bereiden op de bevalling, als je daar tegenop ziet. Er bestaan zelfs drukpunten om je bevalling in te leiden, om je bevalling dat extra zetje te geven als het niet op wil schieten of je borstvoeding op gang te brengen. Dit soort drukpunten kunnen jij of je partner zelf leren, zodat je er gebruik van kunt maken op het moment dat het nodig is. De mogelijkheden van shiatsu zijn heel breed’, besluit Joost zijn verhaal. ‘Het geeft goede resultaten bij een post partum depressie. Met shiatsu krijg je weer rust in je hoofd en lichaam.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply