Rate this post
 • Laat je figuur corrigeren
  Rate this post

  Last van overtollig vet op je buik, benen of billen? En is het ondanks het sporten en diëten toch niet weg te krijgen? Cryolipolyse rekent er definitief mee af. Cryobehandelingen zijn dé oplossing voor overtollig vet op probleemzones!

  Hoe werkt het?
  De speciale behandelkop wordt op de behandelde zone geplaatst, waarna de behandelkop de zone vacuüm trekt. De zuigfunctie in de behandelkop wordt gebruikt om het vetweefsel op die locatie zeer gericht te kunnen koelen en op een constante temperatuur te houden. Vetcellen in het onderhuidse vetweefsel zijn vooral cellen die rijk zijn aan verzadigde vetzuren en daarom zijn om die zeer gevoelig voor koude, in tegenstelling tot ander weefsel. Deze koudgevoelige eigenschap van een vetcel zorgt ervoor dat de cel definitieve vernietigd wordt zonder schade aan de omliggende weefsel.

  Hoe worden vetcellen geëlimineerd?
  Wat er precies gebeurt met de cel: in eerste instantie treedt er door de kou kristallisatie van de vetcellen op, gevolgd door apoptose (celdood). Wanneer de vetcel afsterft, wordt hij vervolgens afgevoerd door je lichaam. Het afvoeren van afvalstoffen is een normaal proces van het lichaam. Je lever wordt niet overbelast omdat de cellen slechts langzaam uit het lichaam worden afgevoerd. In de eerste 2 maanden verdwijnen de meeste cellen, en je merkt ook al na drie tot zes weken het effect van de behandeling. Na ongeveer 6 maanden zijn alle cellen uit het lichaam opgeruimd. Omdat de cellen langzaam en in kleine hoeveelheden worden afgevoerd, heeft de huid voldoende tijd om zich aan de nieuwe lichaamscontouren aan te passen. Je huid zal dan ook niet verslappen, maar eerder steviger aanvoelen. Je ziet er strak en stralend uit!

  Hoeveel sessies heeft men nodig?
  Het is altijd afhankelijk van de dikte van het vetweefsel. Gemiddeld zijn er 3 sessies nodig. De tijd tussen 2 sessies zal 30 dagen zijn. Mochten wij op den duur zien dat er meer nodig is dan 3 sessies, dan komt er nog een sessie bij.

  Wat zijn de resultaten?
  Afhankelijk van de dikte van de oorspronkelijke vetlaag varieert het vetverlies van 3 tot 15 mm. Procentueel gezien is dat gelijkwaardig aan 25 tot 45% vetverlies. Ongeveer 40% van het resultaat van een behandeling zal na 15 dagen zichtbaar zijn, maar je moet minimaal 6 tot 8 weken wachten om het volle resultaat van de behandeling te kunnen ervaren.

  Hoe lang duurt een behandeling?
  Afhankelijk van afmeting van het te behandelde gebied is het nodig om meer dan 1 zone te doen. Zo hebben we voor de onderbuik vaak 2 zones nodig om het volledige gebied te behandelen, 1 zone voor elke love-handle en 2 zones voor de onderrug enzovoort. Elke zone duurt 60 minuten.

  Wat voel je tijdens en na een sessie?
  De behandeling is niet pijnlijk. Je voelt een lichte spanning in het behandelgebied vanwege het vacuümeffect. Tijdens de behandeling zit je in een ontspannen positie en kun je wat lezen, op de laptop werken of wat drinken. Na de behandeling voel je kou op de plek waar de behandelkop heeft gezeten, is er gevoelloosheid en zie je roodheid in het behandelgebied. Tevens kan zich een licht hematoom (bloeduitstorting) hebben gevormd, die met een paar dagen weer volledig verdwenen is. Je kunt direct na de behandeling je normale activiteiten weer hervatten, zonder specifiek ongemak te hoeven ervaren.

  Zijn de resultaten blijvend?
  Ja, als alle drie de behandelingen zijn uitgevoerd en er voldoende vetcellen zijn verwijderd, dan zijn de resultaten blijvend. Dit komt doordat de vetcellen niet meer opnieuw aangemaakt kunnen worden. Het resultaat is dus blijvend zichtbaar, tenzij iemand overmatige kilo’s aankomt. Omdat de onderliggende lagen nog niet behandeld zijn, kunnen die zich nog vullen met vet. Hoe meer laagjes er zijn weggehaald, hoe minder vetcellen er over zullen zijn die zich nog kunnen vullen met vet. Bij elke sessie wordt een dun laagje vetcellen weggehaald. Om deze reden is een gemiddeld aantal behandelingen van 3 nodig om goed blijvend zichtbaar resultaat te kunnen tonen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply