Rate this post
 • Laat je huidprobleem aanpakken
  Rate this post

  Als je met een huidprobleem zit, wil je daar natuurlijk graag vanaf. Dan is het goed om te weten dat de verzekeraars het jou ook gunnen dat je weer lekker in je vel zit. Daarom worden allerlei behandelingen tegen huidproblemen mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

  Behandelingen tegen acne

  Alhoewel het woord ‘jeugdpuistjes’ doet vermoeden dat deze aandoening alleen bij jongeren voorkomt, komt acne bij volwassenen vaker voor dan je misschien denkt. Dit kan, net als bij jongeren, veroorzaakt worden door een onbalans in de hormonen (zwangerschap, overgang, pilgebruik), maar kan ook het gevolg zijn van verkeerde voeding, een onjuiste huidverzorging of stress.
  Met acnebehandelingen krijg je weer een mooie, frisse en gezonde huid. De acnebehandeling bestaat uit een reiniging en dieptereiniging van de huid. De specialist prikt vervolgens de puistjes en onderhuidse verstoppingen aan om de talgklieruitgang iets te vergroten. Hierdoor wordt het uitreinigen van de huid vergemakkelijkt. Met de acnebehandelingen, die helemaal afgestemd worden op jouw huid, wordt de huid sterker en weerbaarder gemaakt, waardoor er minder ontstekingen ontstaan, de talgklieren minder talg aanmaken en de huid mooier en schoner wordt. Ook zijn er peelingen waarmee de specialist de huid rustiger kan maken, waarbij tegelijkertijd de littekens kunnen worden aangepakt. Voor thuis krijg je een goede instructie mee om je huid op de juiste manier te verzorgen. Daardoor is het mogelijk om de acne weer beter onder controle te krijgen.

  Nieuwe wenkbrauwen en tepel
  Als je een chemokuur ondergaat, of als je de haarziekte alopecia hebt, verlies je doorgaans je haar. Het gaat dan niet alleen om je hoofdhaar, maar ook om je wenkbrauwen. Pigmentatie van haar en wenkbrauwen kan dan een oplossing zijn. Je kunt er al mee beginnen voordat je start met de chemotherapie. Met behulp van een heel dunne naald wordt een speciale, huidvriendelijke kleurstof in de tweede huidlaag gebracht. Die blijft een aantal jaren zitten en vervaagt heel langzaam. Ook kunnen met permanente make-up een nieuwe tepel en tepelhof gepigmenteerd worden. Er wordt gewerkt met een 3D-pigmenttechniek. Hierdoor lijkt het net alsof de tepel en de kleine bobbeltjes op de tepelhof uit de huid omhoogkomen.

  Laat je huidprobleem camoufleren
  Als je last hebt van bijvoorbeeld een litteken, een wijnvlek of een pigmentprobleem, kan medische camouflage uitkomst bieden, zodat je weer zekerder bent over jouw lichaam. Deze methode kan ook helpen bij bijvoorbeeld acne, rosacea, couperose, vitiligo en melasma.

  Ongewenste haren in je gezicht weg
  Het is je allergrootste rivaal als het gaat om jouw gevoel van vrouwelijkheid en schoonheid: gezichtsbeharing. Als je last hebt van te dikke, te opvallende en te donkere haartjes boven je je lip, wangen of kin, kan dat je zelfvertrouwen flink ondermijnen. En ga je zelf aan de slag met een pincet of harsstrips, dan groeien ze binnen no-time terug… IPL is een gemakkelijke manier om van al die ongewenste haartjes af te komen. IPL is een haarverwijderingssysteem dat gebaseerd is op lichttherapie. Hoe werkt het? Melanine (het pigment van het haar) absorbeert het specifieke licht, dat het haar gaat verhitten. Het haarzakje wordt hierbij vernietigd. Het omliggende weefsel blijft onbeschadigd omdat het licht heel specifiek is. Tientallen haarzakjes worden tegelijk vernietigd per flits. De haargroei kan daarmee tot 80% verminderd worden. IPL is geschikt voor elke haarsoort, als het haar een minimum aan pigment bevat, zoals zwart, bruin en donkerblond haar.

  Vergoedingen
  Behandelingen tegen acne worden tot de leeftijd van 18 jaar vergoed uit de basisverzekering, en vanaf 18 wordt de behandeling mogelijk vergoed uit de aanvullende verzekering. Bij medische camouflage is er een vergoeding mogelijk voor de aangeschafte producten en eventueel de behandelingen. Ook IPL-behandelingen tegen overbeharing in het gezicht worden mogelijk vergoed. Bekijk voor jouw mogelijke vergoeding je polis, of neem contact op met je zorgverzekeraar of met Instituut Jossy van der Zwan.

  Persoonlijke aandacht
  Je kunt bij Instituut Jossy van der Zwan terecht voor diverse professionele behandelingen. De combinatie van kwaliteitsproducten van diverse gerenommeerde cosmeticahuizen, 40 jaar ervaring in het schoonheidsverzorgingvak en de persoonlijke aandacht die de medewerkers je geven, staat garant voor een optimaal resultaat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply