Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Laat je kind gezond opgroeien

  Vanaf het moment dat je baby is geboren, krijgt die te maken met instanties die eraan bijdragen dat je kind gezond en veilig opgroeit.

  Jeugd en Gezin is er voor alle ouders en kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek. Al direct nadat je kind geboren is en aangegeven is bij de gemeente, krijgen wij een seintje. Vanaf dat moment volgen wij de groei, ontwikkeling en gezondheid van je kind. We nodigen jullie op vaste momenten uit voor een afspraak op één van onze consultatiebureaus, op de school van je kind of bij je thuis. Dat doen we tot de leeftijd van 18 jaar.

  Doorverwijzingen
  Als je tussendoor vragen of zorgen hebt over het opgroeien en opvoeden, ben je natuurlijk ook van harte welkom. We denken graag met je mee! Een ervaren medewerker staat je te woord en zal je, indien nodig, doorverwijzen naar de juiste persoon die je verder kan helpen. Denk daarbij aan een jeugdarts, jeugdverpleegkundige of een gezins- en opvoedcoach. Ook hebben wij nauw contact met collega’s die erop toezien dat je kind naar school gaat.

  Vaccinaties
  Onze zorg is vrijwillig. Wel is in de Nederlandse wet vastgelegd dat ieder kind recht heeft op jeugdgezondheidszorg. Daarom nodigen wij je kind al van jongs af aan regelmatig uit voor een afspraak, onder andere voor de vaccinaties. In ons land worden kinderen ingeënt tegen bijvoorbeeld difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP) en bof, mazzelen en rodehond (BMR); allemaal gevaarlijke ziektes waar we gelukkig door vaccinaties tegen beschermd kunnen worden.

  Gehoor- en ogentest
  Naast de vaccinaties verzorgen wij, al als je kind nog maar een paar dagen oud is, de gehoortest en later testen wij of je kind goed kan zien. Dit laatste doen wij aan de hand van de ‘E-haken kaart’ bij kinderen van (bijna) 4 en 5 jaar. Het is overigens handig om deze ogentest vooraf thuis met je kind te oefenen.

  Onze laatste afspraak met je kind is in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. We hebben dan op school een gesprek met je kind over hoe het met hem of haar gaat.

  Je kind heeft in de eerste jaren de meeste afspraken. Dan worden veel vaccinaties gegeven, maar bovenal groeit en ontwikkelt je kind zich dan razendsnel. We houden dit goed in de gaten en bieden, indien nodig, extra hulp.

  Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op onze website, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter (@JeugdGezinGV).

  Team Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek

  Het consultatiebureau en corona

  Belangrijke maatregelen:
  – Kom met één ouder naar de afspraak en neem geen broertjes, zusjes of anderen mee.
  – Kom niet als je coronaklachten hebt.

  Een verkouden kind (0 tot 6 jaar) mag wel komen, mits:
  – het kind geen verhoging, koorts of benauwdheidsklachten heeft
  – de ouders geen verkoudheidsklachten hebben
  – het kind niet in contact is geweest met een coronapatiënt

  Tip: neem eigen speelgoed mee voor je kind. Je kunt dit gebruiken als je kind het bezoek wat spannend vindt, als je even moet wachten of ter afleiding als je kind een prik krijgt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply