Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je kind tot rust komen
  Rate this post

  Kinderen moeten tegenwoordig zoveel en staan bloot aan allerlei prikkels: huiswerk maken, social media, sporten… Ze hebben het druk en zijn snel afgeleid. Wat zou het dan fijn zijn als ze even een tijdje alles kunnen ontvluchten en tot rust kunnen komen, zonder verplichtingen. Met kinderyoga of tieneryoga kan dat.

  Kinder- en tieneryoga hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind of de puber rond het bewegen, de houding, de concentratie en de ademhaling.
  In Barendrecht biedt Mira van Herwijnen yogalessen aan. Zij is gediplomeerd kinder- en tieneryogadocente en voormalig leerkracht in het basisonderwijs. Haar lessen voor kinderen en tieners duren een uur en bestaan uit het oefenen van een aantal houdingen aan de hand van een thema, afgewisseld met concentratieoefeningen, met afsluitend een korte meditatie. Er is aandacht voor wat de kinderen op dat moment bezighoudt, er zijn relaxoefeningen, en ook massage kan deel uitmaken van een les.
  Bij de jongste kinderen zijn de lessen wat speelser opgezet, en de kinderen kunnen als onderdeel van een les ook een tekening maken, dansen, zingen of een spelletje doen. Er is altijd ruimte voor de kinderen om zelf een thema aan te dragen.

  De lessen zijn ook prima geschikt voor kinderen die moeite hebben om zich te concentreren, die ‘s avonds moeilijk in slaap vallen en die hoogsensitief of hoogbegaafd zijn.
  De lessen worden gegeven in Yogastudio Barendrecht aan de Middenbaan. Wil je meer informatie, of wil je je kind laten kennismaken met yoga en opgeven voor een proefles? Neem dan contact op met Mira.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply