Rate this post
 • Laat je lichaam tot rust komen
  Rate this post

  Wanneer je gespannen bent, zijn je spieren hard en kort. Dat is niet erg wanneer je korte tijd te maken hebt met stress-situaties, echter wanneer je de spanning niet meer kunt loslaten en deze chronisch wordt, kan dat leiden tot (pijn)klachten. Met het Relaxation-programma van Movement Therapy word je begeleid om de spanning los te laten.

  Relaxation heeft zowel een lichamelijk (bewust bewegen) als een geestelijk (bewustwording) aspect. Wanneer je te gespannen bent, voel je dat meestal niet meer zo; het wordt normaal. De bewegingsoefeningen zijn erop gericht om te leren stoppen met het gespannen houden van je spieren, door je zittend, staand of liggend over te geven aan de zwaartekracht. Een goede ademhaling is daarbij van groot belang en de ontspanning heeft een positieve invloed op je slapen.
  Voor de geestelijke ontspanning kan gebruik worden gemaakt van mindfulness en/of visualisaties. Als je gespannen bent, gaan je gedachtes voortdurend naar datgene waar je je gespannen door voelt (je innerlijke dialoog). Met behulp van oefeningen leer je om hier anders mee om te gaan. Na 4 tot 6 sessies ben je in staat om zelfstandig de ontspanning toe te passen.
  Relaxation is er voor iedereen, jong en oud. Je kunt je aanmelden via de website van Movement Therapy.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply