Rate this post
 • Laat je oude pijn los!
  Rate this post

  Veel mensen vinden loslaten het ­allermoeilijkst, terwijl het loslaten van oude pijn, emoties en ervaringen zoveel innerlijke vrijheid en vreugde met zich mee brengt.

  Voordat je kunt loslaten, is het belangrijk om te accepteren wat er is. Is er fysieke pijn, ga er dan met je aandacht naartoe. Pak in gedachten de pijnplek met je liefdevolle handen beet. Streel de pijn zachtjes alsof je een piepklein kuiken streelt dat net uit het ei komt. Geef je pijn al je liefde en aandacht, en je zult ontdekken dat het in het begin eerst even meer pijn gaat doen en daarna minder wordt. Hoe komt dit? Door de pijn innerlijk weg te duwen, blijft de pijn zeuren en trekken tot die aandacht krijgt. Laat ‘accepteren’ je doel zijn in plaats van ‘loslaten’. Wanneer ‘accepteren’ je doel is, krijg je het ‘loslaten’ cadeau.
  Bij emotionele pijn werkt het precies op ­dezelfde manier. Benoem voor jezelf de emotie. Luister van binnen naar de woorden die bij deze emotie horen. Voel waar deze emotie resoneert in je lichaam. Maak die heel concreet en pak haar in gedachten met je beide handen beet. Streel je emotionele pijn tot die vermindert. ­Natuurlijk zijn er emoties en pijn die dieper zitten en meer professionele aandacht vragen. Neem de moeite om met een energetisch therapeut of coach te kijken naar je pijn. Met emotionele ballast rondlopen dient niemand. Je verdient vrijheid en vreugde. Neem contact op met pijn- en emotiecoach Noor Elffers van Noorderlicht Centrum.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply