Rate this post
 • Laat je spanning los met yoga
  Rate this post

  Yoga leert je om het leven te accepteren zoals het is. Je voelt je lichter, actiever en vrolijker, en wordt je (weer) bewust van je eigen kracht! Bij yoga draait het om aandacht, om je bewust te worden van jezelf en hoe je lichaam en geest samenwerken.

  We leven vooral vanuit ‘ons hoofd’ en zijn gericht op alles wat er om ons heen gebeurt. Daarbij blijft de aandacht voor je lichaam en je eigen innerlijke wereld vaak achter. Als je de aandacht dan wél naar binnen richt, zul je al gauw merken dat er vrijwel altijd een stroom van gedachten aanwezig is. Yogaoefeningen helpen je om minder afgeleid te worden door deze gedachten en je aandacht bewust te richten op je hart en hoe je het voelt in je lichaam.
  Omgekeerd heeft je lichaam invloed op je gedachten. Als je spanning en emotie opslaat in je lichaam, kun je dit ervaren als stijfheid, onrust, pijn of irritatie. Met een vermoeid en gespannen lichaam zul je heel anders met dingen omgaan dan wanneer je ontspannen en fit bent. Yoga helpt je om te ontdekken waar deze spanning zit en deze los te laten. Dit geeft letterlijk ruimte in je lichaam en geest.

  Wat is Dru yoga?
  Dru yoga is ‘yoga van het hart’, waarbij het accent ligt op de stilte in jezelf. De yoga bestaat uit vloeiende bewegingsreeksen die je lichaam uitnodigen om blokkades in gewrichten, spieren en organen los te laten en je energie te laten stromen. De dynamische yogahoudingen zorgen voor een gezonde en flexibele wervelkolom, je verbetert je houding en versterkt je spieren.

  Prana
  Adem (Prana) is je levenskracht. In Dru yoga gebruik je het ritme van de ademhaling om op een aandachtige manier je lichaam te bewegen. De vloeiende combinatie van beweging en ademhaling geeft rust en ruimte in je hart en verstilt de geest.

  Ik geef wekelijks les op woensdagavond om 18.00 uur en om 20.00 uur. Daarnaast kun je bij mij terecht voor privé-yogales over specifieke thema’s of bij lichamelijke klachten. Je bent van harte welkom!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply