Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je stem spreken
  Rate this post

  Je stem zegt veel over je persoonlijkheid en je gemoedstoestand. Bovendien herkennen mensen jou vaak uit duizenden, puur door naar je stem te luisteren. Maar wat als je door ziekte of een operatie stem­problemen krijgt?

  Een logopedist behandelt naast taalstoornissen ook stemproblemen. Stemproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Mogelijke oorzaken zijn roken, verkeerde gewoontes, zoals veel keelschrapen of veel kuchen, te veel praten, stress en aangeboren heesheid. Ook kun je stemklachten ontwikkelen na een operatie aan de hals, de keel of de schildklier, bijvoorbeeld bij kanker in één van deze gebieden. De logopedist behandelen stemproblemen op verschillende manieren en gaat daarbij altijd uit van het gehele lichaam.
  Als er spanning is in het lichaam, werkt dit namelijk door op alle spieren en dus ook op de spieren in het strottenhoofd, waar de stembanden zich bevinden. Het is, zeker bij stemproblemen, belangrijk om een ontspannen houding aan te nemen.

  Daarnaast heeft de ademhaling een grote invloed op de stem, want er is lucht nodig om geluid te kunnen produceren. De logopedist helpt jou om dit alles in evenwicht te brengen. Vervolgens gaan jullie stapsgewijs toewerken naar een juiste manier om je stem te gebruiken. Jumelet Logopedie in Bruinisse werkt met verschillende beproefde therapieën en met de zeer effectief gebleken ‘Lax Vox methode’.
  ‘Lax vox’ betekent letterlijk ‘ontspannen stem’ en deze methode is er dan ook op gericht om zo ontspannen mogelijk geluid te produceren. Je logopedist kan je hier meer over vertellen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply