1.6/4 - (1 stemmen)
 • Laat je kind de kleur in het leven hervinden
  1.6/4 - (1 stemmen)

  Als ouders willen we onze kinderen het liefste beschermen tegen verdrietige gebeurtenissen zoals ziekte, echtscheiding of dood. Helaas maken ook kinderen deze ingrijpende levenssituaties mee. Niets is dan meer hetzelfde; de vanzelfsprekendheid is weg.

  Kinderen verwerken grote levensveranderingen op een andere manier dan volwassenen. Naast het verdriet willen ze ook de vertrouwde dingen blijven doen, zoals spelen en naar school gaan. Het dagelijkse geeft houvast om overeind te blijven, maar de pijn blijft.
  Om het verdriet een plek te kunnen geven, hebben kinderen hulp nodig van volwassenen. Hulp om te begrijpen wat er is gebeurd, wat het verlies betekent voor nu, maar ook voor later. Maar wat als je als ouder zó geraakt bent, dat je die ondersteuning niet kunt bieden? Of dat het kind jou wil beschermen omdat het voelt dat jij genoeg hebt aan jezelf? Of dat je voelt dat jouw kind vastloopt, maar jij mag er niet aankomen? Dan kan verliesbegeleiding een steun voor het kind én de ouder zijn. Praktijk Colora biedt hulp om aan de slag te gaan met de gevolgen van de pijn. Door praten, spel en creatief bezig te zijn, krijgt het kind weer grip op zijn of haar leven. Het verlies verdwijnt nooit, maar de pijn kan wel zachter worden. Het kind gaat op zoek naar het hervinden van de kleur in het leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply